Η ξεχασμένη συνέντευξη του Μπιλ Γκέιτς: Είχε προβλέψει το 1995 ότι το διαδίκτυο θα ήταν το επόμενο μεγάλο «μπαμ» και είχε χλευαστεί (vid)

Η ξεχασμένη συνέντευξη του Μπιλ Γκέιτς: Είχε προβλέψει το 1995 ότι το διαδίκτυο θα ήταν το επόμενο μεγάλο «μπαμ» και είχε χλευαστεί (vid)
Ο Μπιλ Γκέιτς χλευάστηκε για την άποψή του σχετικά με το διαδίκτυο στο The Late Show with David Letterman το 1995.

Ο Μπιλ Γκέιτς - ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά» και ένας από τους πιο επαναστατικούς προγραμματιστές όλων των εποχών - χλευάστηκε κάποτε επειδή πίστευε ότι το διαδίκτυο ήταν το επόμενο μεγάλο «βήμα» της ανθρωπότητας.

Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, το 1995, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά σε σχέση με σήμερα.

Έτσι, πριν από περίπου 30 χρόνια η γνώμη του Γκέιτς για το διαδίκτυο δεν ελήφθη τόσο σοβαρά υπόψην από τους θεατές που παρακολουθούσαν το The Late Show με τον David Letterman, καθώς βρήκαν το όλο θέμα αρκετά ξεκαρδιστικό, πολύ μακρινό και κάπως εξωπραγματικό...

Η συγκεκριμένη συνέντευξη έγινε ξανά viral το 2022, αφού έπεσε στην αντίληψή του Elon Musk, ο οποίος την έκανε retweet στο X.

Κατά τη διάρκεια της επίμαχης συνέντευξης, ο παρουσιαστής θέτει το εξής ερώτημα στον Γκέιτς: «Τι γίνεται με το θέμα του διαδικτύου; Ξέρετε τίποτα γι' αυτό;» Η απάντηση του προγραμματιστή ήταν άμεση και ξεκάθαρη: «Σίγουρα».

Το κοινό και παρουσιαστής άρχισαν να γελάνε, με τον Letterman να διερωτάται: «Τι στο διάολο είναι αυτό;».

Ο Γκέιτς αγνόησε τα γέλια και εξήγησε: «Λοιπόν, είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να δημοσιεύουν πληροφορίες και ο καθένας θα μπορεί να έχει πρόσβαση. Όλες οι εταιρείες θα βρίσκονται εκεί! Με το διαδίκτυο θα μπορείτε να στείλετε μηνύματα σε άλλους ανθρώπους». Μακάρι να ήξερε τότε τι άλλο θα έκανε το διαδίκτυο...

«Είναι ένα μεγάλο και πολύ νέο πράγμα για την ανθρωπότητα», υποστήριξε ο Μπιλ Γκέιτς .

Ωστόσο, ο Letterman και το κοινό δεν φάνηκαν να πείθονται και συνέχισαν να γελάνε...

Τώρα, 29 χρόνια μετά, ξέρουμε ποιος γέλασε ποιος γέλασε τελευταίος.