Huawei: Παρουσίασε στη Βαρκελώνη τα Watch GT5 και Watch D2 με έμφαση στις λειτουργίες υγείας

Huawei: Παρουσίασε στη Βαρκελώνη τα Watch GT5 και Watch D2 με έμφαση στις λειτουργίες υγείας
Η Huawei κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην αγορά των smartwatches

Με μια φαντασμαγορική εκδήλωση που έγινε στο μπασκετικό γήπεδο της Μπαρτσελόνα, η Huawei άνοιξε τα χαρτιά της για τα επόμενα smartwatch που ρίχνει στην αγορά και έχουν χαρακτήρα που εστιάζει αρκετά στα της υγείας.

Αποστολή στη Βαρκελώνη: Παύλος Παπαπαύλου

Η γνωστή κινεζική εταιρεία ανανέωσε τρεις διαφορετικές κατηγορίες smartwatches της με τα Huawei Watch GT5, Huawei Watch D2 και Huawei Watch Ultimate Green Edition. Το Huawei Watch GT5 είναι η νέα σειρά συσκευών και έρχεται σε εκδόσεις Pro και Standard. Το Huawei Watch GT5 Pro έρχεται στα 46mm και στα 42mm, τη στιγμή που το standard κυκλοφορεί σε 46 και 41mm.

Για άλλη μια φορά ξεχωρίζει το TruSense, η τεχνολογία που παρακολουθεί την υγεία και φυσική κατάσταση του χρήστη με ανανεωμένους αλγόριθμους και αισθητήρες και του δίνει μια πλήρη εικόνα. Συγκεκριμένα, τα νέα ρολόγια μετρούν πάνω από 60 δείκτες υγείας, όπως τον καρδιακό ρυθμό, τα επίπεδα οξυγόνου, τον ύπνο και τα επίπεδα stress. Τα «επαγγελματικά» μοντέλα έχουν και λειτουργία ηλεκτροκαρδιογραφήματος και τα νέα προϊόντα περιλαμβάνουν και το σύστημα Huawei Sunflower Positioning, με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στην καταγραφή δραστηριοτήτων άσκησης.

Huawei Watch GT5 Pro

Η οθόνη των νέων ρολογιών δείχνει σημαντικές βελτιώσεις με ακόμη καλύτερη απόδοση εικόνας και πιο καθαρή προβολή περισσότερων πληροφοριών. Η αυτονομία των νέων ρολογιών φτάνει έως και τις 14 ημέρες για τα πιο «μεγάλα» μοντέλα και έως τις 7 ημέρες για τα πιο «μικρά», προσφέροντας συμβατότητα και με iOS και Android. Κυκλοφορούν από σήμερα από τα 249 ευρώ για το απλό μοντέλο και τα 379 ευρώ για τα Pro.

Πηγαίνοντας στο Huawei Watch D2, έχουμε μια σημαντική βελτίωση στην καταγραφή της αρτηριακής πίεσης, αφού για πρώτη φορά έχουμε καταγραφή σε 24ωρη βάση και με έγκριση από NMPA και MDR. Η τιμή του ρολογιού φτάνει τα 399 ευρώ και στο εσωτερικό του μπρασελέ υπάρχει ένα τμήμα που φουσκώνει και πιέζει το χέρι για να καταγράψει όσο πιο σωστά γίνεται την πίεση μέσα στην ημέρα ή και τη νύχτα.

Huawei Watch D2

Η συσκευή δουλεύει ακόμη και με 80 λειτουργίες άσκησης και γυμναστικής και ενημερώνει τον χρήστη πότε πρέπει να θυμηθεί κάτι σημαντικό που έχει να κάνει με την υγεία του. Η οθόνη του Huawei Watch D2 φτάνει τις 1,82 ίντσες.

Στο Huawei Watch Ultimate παρουσιάστηκε η Green Edition, που απλά προσθέτει το έντονο πράσινο χρώμα σε ένα μοντέλο που ούτως ή άλλως ξεχωρίζει ήδη από τότε που ανακοινώθηκε. Στο ρολόι αυτό προστέθηκε η λειτουργία Advanced Golf Course Mode, η οποία και βοηθάει τον χρήστη σε πάνω από 15.000 γήπεδα γκολφ στον κόσμο, προσφέροντάς του λεπτομέρειες για τον αέρα, το γήπεδο και τα χτυπήματά του. Το Huawei Watch Ultimate Green Edition θα κυκλοφορήσει στα 899 ευρώ.