Προσεκτικός τύπος παρατήρησε μια απίστευτη λεπτομέρεια στις εικόνες και τα βίντεο από το υποβρύχιο «Titan»

Επιμέλεια: Newsroom
Προσεκτικός τύπος παρατήρησε μια απίστευτη λεπτομέρεια στις εικόνες και τα βίντεο από το υποβρύχιο «Titan»
Αετομάτηδες Redditors εντόπισαν αυτό που πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι μια βασική λεπτομέρεια στη συνεχιζόμενη ακρόαση για την καταστροφή του υποβρύχιου OceanGate το 2023.

Τη Δευτέρα (16.09) πραγματοποιήθηκε μια ακόμη ακρόαση από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ για το τι συνέβη στο υποβρύχιο Titan πέρυσι όταν πήγε να επισκεφθεί το ναυάγιο του RMS Titanic.

Το σκάφος αναχώρησε στις 16 Ιουνίου 2023 και όταν ξεκίνησε την κάθοδό του 48 ώρες αργότερα, έχασε την επαφή με το πλοίο υποστήριξής. Το Polar Prince έστειλε σήματα ζητώντας να μάθει αν το Titan μπορούσε ακόμη να δει το πλοίο στην οθόνη του σκάφους. Μια από τις τελευταίες απαντήσεις του Titan, ήταν «όλα καλά εδώ».

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Hamish Harding, ο επιχειρηματίας Suleman Dawood και ο γιος Shahzada έχασαν τη ζωή τους μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της OceanGate Expeditions Stockton Rush και τον Γάλλο Paul-Henri Nargeolet.

Οι πέντε επικοινωνούσαν με το προσωπικό υποστήριξης επί του Polar Prince μέσω γραπτών μηνυμάτων, σύμφωνα με ένα animation που παρουσίασε η αμερικανική ακτοφυλακή, το οποίο προβλήθηκε κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας που εξετάζει τα αίτια της τραγωδίας.

Η έρευνα για το Titan προσέλκυσε την παγκόσμια προσοχή και τελικά το ναυάγιο βρέθηκε στον πυθμένα του ωκεανού σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από τα συντρίμμια του Τιτανικού, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Πάνω από ένα χρόνο μετά την τραγωδία, η αμερικανική ακτοφυλακή εξακολουθεί να ερευνά το θέμα. Κατά της τελευταίας ακρόασης που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, αποκαλύφθηκαν πλάνα, εικόνες και ανταλλαγές κειμένων από τους επιβαίνοντες στο υποβρύχιο προς το πλοίο υποστήριξής

Τα συγκεκριμένα πλάνα έχουν προκαλέσει χαμό στον κόσμο του διαδικτύου, με έναν χρήστη του Reddit να παρατηρεί μια απίστευτη λεπτομέρεια στα συντρίμμια του υποβρυχίου. Συγκεκριμένα, είδε έναν ιμάντα με καστάνια.

1

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι ο συγκεκριμένο ιμάντας, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για έναν από τους πιο ισχυρούς ιμάντες που χρησιμοποιούνται συνήθως για την ασφάλιση ενός μεγάλου φορτίου ή εξοπλισμού κατά τη μεταφορά του.

Ωστόσο, το τι έκανε γύρω από το σώμα του υποβρυχίου OceanGate παραμένει ασαφές.