Παγκόσμια κατακραυγή για τα βίντεο με Ισραηλινούς στρατιώτες να πετούν από ταράτσες σορούς Παλαιστινίων!

Newsroom
Παγκόσμια κατακραυγή για τα βίντεο με Ισραηλινούς στρατιώτες να πετούν από ταράτσες σορούς Παλαιστινίων!
Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται Ισραηλινοί στρατιώτες να σπρώχνουν από την ταράτσα ενός κτιρίου έναν άνθρωπο.

Την ώρα που η πολεμική σύρραξη μεταξύ του Ισραήλ και του Λίβανου κορυφώνεται, με τις Ισραηλινές δυνάμεις να εξαπολύουν επίθεση στη Βηρυτό, ένα αποτρόπαιο βίντεο είδε το «φως» της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνονται Ισραηλινοί στρατιώτες οι οποίοι με περίσσεια φρικαλεότητα πετούν σορούς Παλαιστίνιων από τις ταράτσες στην Qabatia, μία πόλη στην Δυτική Όχθη και όχι στην Λωρίδα της Γάζας.

Στη συνέχεια με μπουλντόζες μαζεύουν τα πτώματα μαζί με ερείπια και τα πετούν στη μέση του δρόμου.

«Βαθιά ανησυχητικά» χαρακτήρισε εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι τα βίντεο.

Τα βίντεο, τα οποία τραβήχτηκαν μετά από ανταλλαγή πυρών στην πόλη Καμπατίγια της Δυτικής Όχθης την Πέμπτη, θα «απεικονίζουν μια κατάφωρη συμπεριφορά από επαγγελματίες στρατιώτες», αν διαπιστωθεί ότι είναι αυθεντικά, πρόσθεσε ο Κίρμπι.

«Επικοινωνήσαμε αμέσως με τους Ισραηλινούς ομολόγους μας σχετικά με αυτό και τους πιέσαμε για περισσότερες λεπτομέρειες. Μας διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται να το ερευνήσουν και ότι θα υπάρξει η δέουσα λογοδοσία, αν αυτό δικαιολογείται», προσθέτει. «Είμαστε πολύ ανυπόμονοι να δούμε πού θα καταλήξει η έρευνα των IDF. Όπως πάντα, αναμένουμε ότι η έρευνα θα διεξαχθεί διεξοδικά και με διαφάνεια».