Το εγκαταλελειμμένο αεροπλάνο του Πάμπλο Εσκομπάρ: Το πλήρωμα «φάντασμα» και η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το εγκαταλελειμμένο αεροπλάνο του Πάμπλο Εσκομπάρ: Το πλήρωμα «φάντασμα» και η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών (vid)
Σημαντική προσοχή έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν λίγους μήνες στο Youtube. Ένας δημιουργός περιεχομένου προσπάθησε να λύσει το μυστήριο πίσω από ένα αεροσκάφος που εικάζεται ότι άνηκε στον Πάμπλο Εσκομπάρ.

Ένας τολμηρός εξερευνητής μοιράστηκε την ανατριχιαστική θεωρία του σχετικά με την τύχη του πληρώματος που επέβαινε σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροπλάνο, το οποίο κάποιοι πιστεύουν ότι ανήκε στον διαβόητο βαρόνο των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ. Η ανακάλυψη έγινε μετά από ένα εξαντλητικό τριήμερο οδοιπορικό μέσα στην πυκνή μεξικανική ζούγκλα.

Ο Mike Corey, ένας εξερευνητής και δημιουργός περιεχομένου που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές κανάλι «Fearless & Far» στο YouTube, κατέγραψε το ταξίδι για τους 2,82 εκατομμύρια συνδρομητές του. Ο εξερευνητής είναι γνωστός για τις συναρπαστικές αποδράσεις του σε όλο τον κόσμο, και αυτή η πρόσφατη αποστολή, που ανέβηκε τον Ιούνιο, δεν ήταν διαφορετική. Η αποστολή του Corey ήταν να αποκαλύψει την ιστορία πίσω από ένα μυστηριώδες αεροσκάφος που συνετρίβη, το οποίο κάποιοι εδώ και καιρό εικάζουν ότι συνδέεται με τις διαβόητες επιχειρήσεις ναρκωτικών του Εσκομπάρ.

Το αεροπλάνο, το οποίο κατέπεσε το 1966 στη χερσόνησο Γιουκατάν, πιστεύεται ότι μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Ωστόσο, τα συντρίμμια παρέμειναν ανεξερεύνητα μέχρι το 1979, αφήνοντας άφθονο χρόνο για να στροβιλίζονται γύρω του φήμες και μυστήριο. Παρά τις εικασίες, ο Εσκομπάρ ήταν μόλις 17 ετών κατά τη στιγμή της συντριβής, γεγονός που καθιστά απίθανο το αεροσκάφος να συνδέεται άμεσα με τον ίδιο.

Το ταξίδι προς το σημείο συντριβής του αεροπλάνου ήταν ένα από τα δυσκολότερα που έχει κάνει ποτέ ο Corey.Ο άνδρας περιέγραψε την αποστολή ως το «δυσκολότερο οδοιπορικό που έχει κάνει ποτέ» και την «πιο τρελή περιπέτεια της ζωής του».

Αυτό που κάνει το αεροπλάνο ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το μυστήριο που περιβάλλει το πλήρωμά του. Η παρουσία του αεροσκάφους στη ζούγκλα έχει προβληματίσει τις αρχές για σχεδόν έξι δεκαετίες. Καμία επίσημη εξήγηση δεν έχει εμφανιστεί σχετικά με το πώς κατέληξε το αεροπλάνο εκεί ή τι απέγιναν οι άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό.

Ενώ υπάρχουν πολλές θεωρίες, ο Corey έχει εικάσει ότι η ζούγκλα μπορεί να κρύβει πιο σκοτεινά μυστικά σχετικά με την τύχη του πληρώματος. «Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ τι ακριβώς συνέβη, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν κατάφεραν να βγουν ζωντανοί», δήλωσε. Η ανατριχιαστική θεωρία του υποδηλώνει ότι η πυκνή, αδυσώπητη ζούγκλα μπορεί να έχει στοιχίσει τη ζωή σε όσους επέβαιναν στο πλοίο, είτε λόγω φυσικών κινδύνων είτε λόγω πιο σκοτεινών δυνάμεων που έπαιζαν.

Παρά την αβεβαιότητα που περιβάλλει τα συντρίμμια, το ταξίδι του Corey στο άγνωστο έχει γοητεύσει το κοινό του, με τους τηλεθεατές να είναι καθηλωμένοι από την επικίνδυνη αποστολή σε μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου.