Αεράκης: «Μερικές φορές χρησιμοποιούμε τη σάτιρα ως άλλοθι για να βγάλουμε τα δικά μας εσώψυχα» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Αεράκης: «Μερικές φορές χρησιμοποιούμε τη σάτιρα ως άλλοθι για να βγάλουμε τα δικά μας εσώψυχα» (vid)
Ο γνωστός ηθοποιός, Μιχάλης Αεράκης, τοποθετήθηκε για το θέμα που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τις τελευταίες ημέρες.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, Μιχάλης Αεράκης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;» και παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη.

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε το σατιρικό σκετς του Μάρκου Σεφερλή, το οποίο κρίθηκε από πολλούς ως ομοφοβικό, και επανέφερε το ζήτημα των ορίων της σάτιρας στη δημόσια συζήτηση, ο Μιχάλης Αεράκης μοιράστηκε την άποψή του.

Για τον ηθοποιό, τα πάντα πρέπει να έχουν ένα μέτρο στη ζωή, συνεπώς και αυτός που κάνει σάτιρα δεν μπορεί να λειτουργεί άμετρα και ανεξέλεγκτα.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε: «Η σάτιρα είναι μια πολύ παρεξηγημένη έννοια και πάντοτε λέμε "μα σάτιρα και από τον Αριστοφάνη πήραμε πράγματα”. Εγώ εκτιμώ ότι μερικές φορές χρησιμοποιούμε αυτό ως άλλοθι για να βγάλουμε δικά μας εσώψυχα ή να χτυπήσουμε κάποιον και να πούμε στο τέλος "μα, σάτιρα κάνω, στη σάτιρα επιτρέπονται τα πάντα”. Όχι ρε φίλε δεν επιτρέπονται τα πάντα, υπάρχει ένα μέτρο. Σε όλα υπάρχει ένα μέτρο. Μπορείς να κάνεις σάτιρα και να σατιρίσεις αυτό που θέλεις, να καυτηριάσεις, να δείξεις έναν άλλο δρόμο, αλλά με έναν σεβασμό».