Μάριος Σαλμάς: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ

Επιμέλεια: Newsroom
Μάριος Σαλμάς: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραπέμπει τον Μάριο Σαλμά στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριο Σαλμά από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εισηγήθηκε στον πρόεδρο της της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς ήταν μεταξύ των έντεκα βουλευτών του κόμματος που κατέθεσαν ερώτηση για τα «κόκκινα δάνεια» προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, μια κίνηση που φέρεται να ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου.

Επιπλέον, ο κ. Σαλμάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη χθες (20/9), είπε πως «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη», μια αιχμή που θεωρήθηκε πως αναφέρεται επίσης στον υπουργό Οικονομικών. Ο ίδιος, κατά τη συνέντευξή του συνέχισε, λέγοντας: «είναι η στάση ζωής μου γιατί εγώ ασκώ το επάγγελμά μου».

Επίσης, ο κ. Σαλμάς, σημείωσε με νόημα, πως «το πολιτικό μας σύστημα έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με την παραπολιτική και όχι με την πολιτική και καμία φορά με την ανοχή των βουλευτών να λέμε την αλήθεια». «Ο καθένας πρέπει προασπίσει όπως αντιλαμβάνεται την προσωπική του αξιοπρέπεια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

@Photo credits: INTIME