Ιάπωνας bodybuilder ισχυρίζεται ότι κοιμάται 30 λεπτά κάθε μέρα τα τελευταία 12 χρόνια για να ζήσει περισσότερο

Newsroom
Ιάπωνας bodybuilder ισχυρίζεται ότι κοιμάται 30 λεπτά κάθε μέρα τα τελευταία 12 χρόνια για να ζήσει περισσότερο
Οι ακραίες συνήθειες του Hori έχει διχάσει το διαδίκτυο, καθώς ορισμένοι χρήστες επαινούν την αφοσίωση του Ιάπωνα, ενώ άλλοι ανησυχούν για την υγεία του.

Ένας Ιάπωνας bodybuilder ισχυρίζεται ότι... διπλασίασε το προσδόκιμο ζωής με το να κοιμάται μόνο μισή ώρα τη μέρα. Μάλιστα, τονίζει ότι αυτό το έκανε για δώδεκα ολόκληρα χρόνια!

Ο 40χρονος Daisuke Hori λέει ότι έχει εκπαιδεύσει το σώμα και το μυαλό του να λειτουργούν κανονικά 23,5 ώρες το 24ωρο και δεν αισθάνεται ποτέ κουρασμένος.

Ο Hori έκανε τα πάντα για να μείνει ξύπνιος και κατανάλωνε καθημερινά μεγάλες ποσότητες καφεΐνης. Έτσι, κατάφερε να παραμένει ξύπνιος και σε εγρήγορση.

«Εφόσον αθλείστε ή πίνετε καφέ μια ώρα πριν από το φαγητό, μπορείτε να αποφύγετε την υπνηλία», εξήγησε.

Ο Hori, ο οποίος ζει στο νομό Hyogo βορειοδυτικά της Οσάκα, άρχισε να μειώνει τον καθημερινό του ύπνο πριν από 12 χρόνια, με σκοπό να κερδίσει περισσότερες «ενεργές» ώρες μέσα στην μέρα του. Αυτή η μέθοδος πιστεύει ότι θα τον βοηθήσει να ζήσει περισσότερα χρόνια.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η τεχνική του βασίζεται στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα του ύπνου.

«Οι άνθρωποι που πρέπει να είναι συνεχώς σε εγρήγορση επωφελούνται περισσότερο από τον ποιοτικό ύπνο παρά από τον μακρύ ύπνο. Για παράδειγμα, οι γιατροί και οι πυροσβέστες έχουν μικρότερες περιόδους ανάπαυσης αλλά διατηρούν υψηλή αποδοτικότητα», εξήγησε.

Αξίζει να αναφερθεί, ωστόσο, ότι οι ειδικοί συνιστούν στους ενήλικες να κοιμούνται επτά έως εννέα ώρες κάθε μέρα. Λιγότερες από έξι ώρες μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους, παχυσαρκία, διαβήτη, υπέρταση, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο ή κατάθλιψη.