Βολιώτης έκλεβε νερό από εκκλησία για να ποτίζει χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης: Θα του απέφεραν έσοδα έως και 8 εκατ. ευρώ!

Επιμέλεια: Newsroom
Βολιώτης έκλεβε νερό από εκκλησία για να ποτίζει χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης: Θα του απέφεραν έσοδα έως και 8 εκατ. ευρώ!
Στον εντοπισμό μιας τεράστιας χασισοφυτείας στον Αλμυρό Βόλου προχώρησε η Ασφάλεια Πάτρας, η οποία στη συνέχεια συνέλαβε τα τέσσερα μέλη του κυκλώματος μεταξύ των οποίων και του 40χρονου «εγκεφάλου».

Εποχικός πυροσβέστης ήταν «εγκέφαλος» σπείρας στον Αλμυρό που πιάστηκε με 2.000 δενδρύλλια κάνναβης στο χωριό Γαύριανη από επιχείρηση της Ασφάλειας της Πάτρας.

Το κύκλωμα που έστησε ο 40χρονος με τρεις Αλβανούς «καλλιεργητές» στον Αλμυρό θα εισέπραττε 8 εκατ. ευρώ από την διακίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, ο 35χρονος Αλμυριώτης που φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, προέβαινε σε αλόγιστες δαπάνες, ενώ οικονομική άνεση είχαν και οι τρεις συνεργάτες του..

Ηταν δε τόσο το πάθος τους να αποκομίσουν κέρδος που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έφτασαν να ποτίζουν τα δενδρύλλια της τεράστιας χασισοφυτείας (της μεγαλύτερης που έχει ποτέ απασχολήσει τον Αλμυρό) με νερό που έκλεβαν από τη βρύση εκκλησίας.

Το σημείο που εντοπίστηκαν τα χιλιάδες δενδρύλλια, μετά από συντονισμένη και καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε με αστυνομικούς της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, βρίσκεται σε ορεινό δασικό όγκο της Μαγνησίας, στην περιοχή της Γαύριανης Αλμυρού, κοντά σε καταφύγιο άγριας ζωής.

Μάλιστα, κυνηγοί που κινούνται στην περιοχή είχαν κατά καιρούς εντοπίσει μεγάλους σωλήνες και λάστιχα, τα οποία πιθανολογείται πως είχαν τοποθετήσει οι δράστες ώστε να έχουν εξασφαλισμένο το πότισμα των δενδρυλλίων.

«Βλέπαμε τους σωλήνες και τα λάστιχα, όμως επειδή φέτος το καλοκαίρι ήταν άνυδρο θεωρήσαμε ότι κάποιος αγρότης χρειάστηκε νερό. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι τελικά οι αθεόφοβοι χρησιμοποιούσαν το νερό για να καλλιεργήσουν κάνναβη» είπαν χαρακτηριστικά.