Τα «μοβ» μήλα έγινα viral και κάνουν χαμό στα social media, αλλά υπάρχει μια παγίδα

Επιμέλεια: Newsroom
Τα «μοβ» μήλα έγινα viral και κάνουν χαμό στα social media, αλλά υπάρχει μια παγίδα
Τα μοβ μήλα γίνονται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι έμποροι κατακλύζονται από αιτήματα - αλλά υπάρχει μια παγίδα

Ένα σωρό Αμερικάνοι και Καναδοί φέρονται να συρρέουν στο Σασκάτσουαν του Καναδά σε αναζήτηση των μοβ μήλων, των φρούτων που το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει viral στο Instagram, στο TikTok και στο Twitter.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα: Όλες αυτές οι εικόνες που έχουν τρελάνει τους χρήστες του διαδικτύου, έχουν δημιουργηθεί με AI.

«Φαίνεται όντως εντυπωσιακό. Θα ήταν αρκετά διασκεδαστικό, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι αληθινό», δήλωσε η Rachelle Hofmeister, κηπουρός στην Dutch Growers.

Η αρχή έγινε με μια ανάρτηση που ανέβηκε στο Instagram από τον χρήστη Unnaturalist AI και δείχνει πολλά μοβ μήλα να αστράφτουν πάνω σε ένα ξύλο κοπής.

1

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός έβαλε γεωγραφικό στίγμα στο Knott's Berry Farm - ένα θεματικό πάρκο στην Καλιφόρνια. Ωστόσο, η ανάρτηση του Unnatirualist AI περιγράφει τα μωβ μήλα ως «προερχόμενα» από την καναδική επαρχία του Σασκάτσουαν, όπου ευδοκιμούν στο ψυχρό κλίμα, ενώ έχουν γεύση «κανέλας και μπανάνας».

2

Η ανάρτηση υποστήριζε ακόμη ότι τα συγκεκριμένα μήλα αποτελούν ένα καταπληκτικό συστατικό για τη «μωβ μηλόπιτα» - ένα γλυκό που φτιάχνεται από τους ιθαγενείς του Saskatchewan.

Όπως ήταν φυσικό, η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε σύγχυση στους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι έψαξαν να βρουν αυτά τα περίεργα μήλα. «Έχουμε πολλά μήλα εδώ στο Σασκάτσουαν, αλλά κανένα από αυτά δεν είναι μωβ», δήλωσε η Hoffmeister. «Όλα έχουν λευκή σάρκα και κόκκινη φλούδα».