Ερευνητές μπήκαν στο «Αίολος Κεντέρης» και αποκάλυψαν την τραγική του κατάσταση: Το θρυλικό πλοίο σαπίζει στη Σικελία

Επιμέλεια: Newsroom
Ερευνητές μπήκαν στο «Αίολος Κεντέρης» και αποκάλυψαν την τραγική του κατάσταση: Το θρυλικό πλοίο σαπίζει στη Σικελία
Μια ομάδα ερασιτεχνών ερευνητών μπήκε μέσα στο εγκαταλελειμμένο σήμερα πλοίο, αποκαλύπτοντας τη τραγική του κατάσταση.

Απόλυτη θλίψη προκαλούν οι εικόνες από το «Αίολος Κεντέρης» (Aeolos Kenteris) – το άλλοτε πιο γρήγορο επιβατικό πλοίο του κόσμου - το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στη λήθη και τη φθορά ανοιχτά της Αουγκούστα, ένα λιμάνι στη νοτιοανατολική ακτή της Σικελίας.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 2000 στο Γαλλικό ναυπηγείο Alsthom Leroux Naval S.A. Ήταν το ένα από τα τρία επιβατηγά-οχηματαγωγά «υπερταχύπλοα» που παρήγγειλε η ΝΕΛ.

Τα άλλα δύο ήταν το Αίολος Εξπρές ΙΙ (Αργότερα Αίολος Κεντέρης ΙΙ) και το Αίολος Εξπρές (Αργότερα Αίολος Κεντέρης Ι).

Το «Αίολος Κεντέρης» έγινε η ναυαρχίδα της Nel και θεωρήθηκε ως το γρηγορότερο πλοίο που έκανε ταξίδια στο Αιγαίο.

Διέθετε θέσεις για άτομα οικονομικής και διακεκριμένης θέσης, σαλόνι με κυλικείο οικονομικής και διακεκριμένης θέσης, 127 δορυφορικές τηλεοράσεις, ακουστικά με μουσική στα καθίσματα, ανελκυστήρα για τους επιβάτες, κυλιόμενες σκάλες, ρεσεψιόν, χώρο για φύλαξη τιμαλφών, τηλέφωνο και τουαλέτες για ΑμεΑ.

Μετά τη χρεοκοπία της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, το πλοίο μεταφέρθηκε το 2016 στη Σικελία με τις εικόνες από το εσωτερικό του να αποτυπώνουν σήμερα πλήρη εγκατάλειψη, ενώ έχουν αποβεί άκαρπες για την ώρα οι προσπάθειες απομάκρυνσής του από το λιμάνι.

Μια ομάδα ερασιτεχνών ερευνητών μπήκε μέσα στο εγκαταλελειμμένο σήμερα πλοίο, αποκαλύπτοντας τη τραγική του κατάσταση. Το βίντεο έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες πολλών Ελλήνων χρηστών των social media, προκαλώντας συναισθήματα θλίψης και νοσταλγίας σε όλους όσους ταξίδεψαν κάποτε με το Aeolos Kenteris για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.