Ρωσικό κανάλι έδειξε βίντεο με τις συνέπειες μιας πυρηνικής επίθεσης στο Λονδίνο: «Μια σφαίρα τόσο καυτή όσο ο ήλιος θα σκοτώσει 850.000 ανθρώπους» (vid)

Ρωσικό κανάλι έδειξε βίντεο με τις συνέπειες μιας πυρηνικής επίθεσης στο Λονδίνο: «Μια σφαίρα τόσο καυτή όσο ο ήλιος θα σκοτώσει 850.000 ανθρώπους» (vid)
Μια ανατριχιαστική προσομοίωση που δείχνει το Λονδίνο να καταστρέφεται μετά από μια πυρηνική επίθεση έδειξε ένα ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι.

Ένα καταστροφικό πυρηνικό χτύπημα στο Λονδίνο που θα προκαλούσε 850.000 θανάτους και δύο εκατομμύρια τραυματίες φαίνεται να έπαιξε σε ένα ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η μετάδοση του τετράλεπτου βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας σε μια συντονισμένη εκστρατεία τρομοκράτησης της Βρετανίας, ώστε να μη δώσει άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους Storm Shadow.

Το βίντεο που έκανε την εμφάνιση του στο Telegram και στο κανάλι του Tsargrad αρχίζει με την απειλή: «Φανταστείτε για μια στιγμή να συμβεί αυτό: Μια πυρηνική βόμβα πέφτει πάνω από το Λονδίνο. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, εξερευνούμε τις δραματικές συνέπειες αυτής της καταστροφής. Στην προσομοίωση, θα χρησιμοποιήσουμε μια κεφαλή με ισχύ 750 κιλοτόνων. Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό φορτίο».

«Κατά την έκρηξη, μια πύρινη σφαίρα τόσο καυτή όσο ο ήλιος επεκτείνεται γρήγορα, φτάνοντας σε ακτίνα 950 μέτρων. Οτιδήποτε παγιδευτεί μέσα σε αυτή την πύρινη σφαίρα θα εξατμιστεί αμέσως» προσθέτει.

Στη συνέχεια το βίντεο εξηγεί ότι «στην προσομοίωσή μας, το επίκεντρο της έκρηξης βρίσκεται στο Westminster. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτή την ακτίνα δεν θα αισθανθούν τίποτα, επειδή η ταχύτητα μετάδοσης είναι πιο αργή. Ο ι περιοχές που θα υποστούν τη μεγαλύτερη καταστροφή είναι η πόλη του Λονδίνου, η πόλη Camden, το Kensington, το Brixton».

Μάλιστα, στο βίντεο υπάρχει και ένας χρονοδιακόπτης που δείχνει τον αριθμό των πιθανών θανάτων.

Σε άλλο σημείο ο αφηγητής του ντοκιμαντέρ αναφέρει ότι «τα κτίρια θα καταστραφούν και τα συντρίμμια θα γεμίσουν τους δρόμους, δημιουργώντας εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες για όλους όσους βρίσκονται στην περιοχή. Δεδομένης της πυκνότητας του πληθυσμού στο κεντρικό Λονδίνο, ο αρχικός αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 250.000 ανθρώπους και περίπου 600.000 τραυματίες, ενώ σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων η ακτινοβολία θα προκαλέσει εγκαύματα τρίτου βαθμού».

Το βίντεο υποστηρίζει ότι «σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, επιπλέον 450.000 άνθρωποι θα πεθάνουν από εγκαύματα, συντρίμμια, τραυματισμούς ή ασθένεια από ακτινοβολία και πάνω από ένα εκατομμύριο θα υποστούν τραύματα».