Realme C61, μια νέα οικονομική πρόταση

Realme C61, μια νέα οικονομική πρόταση
To Realme C61 είναι μια φθηνή πρόταση για όσους ψάχνουν τα βασικά.

H Realme ρίχνει στην αγορά ένα ακόμη smartphone στην κατηγορία «έως 200 ευρώ» και ο λόγος για το Realme C61. H συσκευή έρχεται σε μια κλασική κίτρινη συσκευασία και αφήνει μια αίσθηση καλής ποιότητας από τα πρώτα λεπτά που θα την πιάσετε στα χέρια σας.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει το μεγάλο camera module, αλλά συνολικά το βλέμμα σας θα κερδίσει ο flat σχεδιασμός και το λεπτό του design.

Το πάχος του Realme C61 φτάνει τα 7,8 χιλιοστά και το βάρος τα 188 γραμμάρια.

Προστατεύται κατά IP54 από νερό και σκόνη και η κατασκευή του είναι ιδανική για να προστατεύεται από πτώσεις έως και από 1 μέτρο (από σοβαρές ζημιές, για να είμαστε ακριβείς).

Η οθόνη του είναι IPS LCD στις 6.74 ίντσες με ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz και ανάλυση HD+. Στο επάνω μπροστινό τμήμα υπάρχει και η selfie camera και στο εσωτερικό του υπάρχει το Unisoc Tiger T612 chipset.

Από πλευράς RAM έχουμε 6GB που αυξάνονται στα 12GB μέσω Dynamic RAM και αποθηκευτικό χώρο 128 ή 256GB (ανάλογα με την έκδοση) που κι αυτά μπορούν να επεκταθούν με τη χρήση μιας κάρτας microSD.

Η κεντρική κάμερα των 50MP ενισχύεται από την τεχνητή νοημοσύνη για καλύτερο αποτέλεσμα και έχουμε και μια δεύτερη.

Συνολικά, η συσκευή καταγράφει videos έως και 1080p στα 30fps, τη στιγμή που η selfie camera φτάνει έως τα 720p.

Το Realme C61 κυκλοφορεί με Android 14 και Realme UI 5.0 από πάνω του, με κάποιες εφαρμογές που έρχονται προ-εγκατεστημένες.

Υποστηρίζει συνδεσιμότητα μέσω WiFi, Bluetooth 5.0 και NFC και η επικοινωνία του με τον υπολογιστή γίνεται με καλώδιο USB Type-C.

Στο πλαϊνό τμήμα υπάρχει και σαρωτής δαχτυλικών αποτυπωμάτων με πολλαπλές χρήσεις.

Τέλος, η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 5000mAh και μπορεί να προσφέρει αυτονομία που φτάνει άνετα τη μία ημέρα.