Μια από τις μεγαλύτερες πυραμίδες στον κόσμο βρίσκεται στο Τενεσί και είναι ένα εμπορικό κέντρο

Newsroom
Μια από τις μεγαλύτερες πυραμίδες στον κόσμο βρίσκεται στο Τενεσί και είναι ένα εμπορικό κέντρο
Η 10η μεγαλύτερη πυραμίδα στη Γη βρίσκεται στο Τενεσί και είναι ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο.

Μια τεράστια πυραμίδα στο Μέμφις του Τενεσί είναι, σύμφωνα με ορισμένες μετρήσεις, η 10η μεγαλύτερη στη Γη.

Η πυραμίδα του Μέμφις λέγεται ότι είναι ένα μικρότερο αντίγραφο της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας και τώρα φιλοξενεί το μεγαλύτερο κατάστημα της Bass Pro Shops, ένα τεράστιο εμπορικό και θεματικό πάρκο.

Το ύψος της είναι 98 μέτρα και οι πλευρές της βάσης της έχουν μήκος 180 μέτρα.

@googleearthbaby Ever Wondered About theAbandoned Great AmericanPyramid's Intriguing Transformation?#pyramid #memphis #tennessee #exploring #bassproshops #abandoned #fyp #foryou #tiktok ♬ original sound - tkmg24101

Τώρα φιλοξενεί το τεράστιο κατάστημα Bass Pro Shops και διαθέτει επίσης ένα ξενοδοχείο, ένα σωρό εστιατόρια, αίθουσα μπόουλινγκ και τοξοβολία, πινγκ πονγκ κ.α. Επίσης, υπάρχει και ένα μεγάλο μουσείο της Ducks Unlimited μέσα στην πυραμίδα.

Παλιότερα, η πυραμίδα χρησιμοποιούταν ως αθλητικός χώρος και αποτέλεσε το γήπεδο της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Πανεπιστημίου του Μέμφις το 1991 και αργότερα των Memphis Grizzlies στο NBA.

Και οι δύο ομάδες έφυγαν το 2004 για να μετακομίσουν στο FedExForum. Φιλοξένησε επίσης μερικούς σημαντικούς αγώνες πυγμαχίας.

Ο Lennox Lewis νίκησε εκεί τον Mike Tyson το 2002, ενώ ο Tyson νικήσει τον Clifford Etienne με νοκ-άουτ στον πρώτο γύρο του αγώνα τους ένα χρόνο αργότερα.