Shokupan: Το τέλειο γιαπωνέζικο ψωμί που στην Ιαπωνία τρώνε κάθε πρωί
Το shokupan είναι ελαφρώς γλυκό και πεντανόστιμο και μυρίζει υπέροχα.
Το Shokupan είναι ένα πολύ μαλακό ψωμί της ιαπωνικής κουζίνας, είναι απλό στην προετοιμασία και νόστιμο, ιδανικό για να φτιάξετε σάντουιτς, αλλά και για να το συνοδέψετε με διάφορες μαρμελάδες.
Το συγκεκριμένο ψωμί ονομάζεται συνήθως shokupan, αλλά και Hokkaido και είναι επίσης ευρέως διαδεδομένο στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και τη Σιγκαπούρη.
Αυτό που κάνει αυτό το ψωμί πολύ μαλακό είναι η τεχνική water roux, πολύ παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται για το brioche.