Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: «Μάτωσα, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω», φέρεται να υποστήριξε (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: «Μάτωσα, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω», φέρεται να υποστήριξε (vid)
«Στάλθηκε μήνυμα να πάνε από όλη την αττική για να την χτυπήσουν», υποστήριξε ο δικηγόρος της.

Σοκ έχει προκληθεί από τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης μαθήτριας σε κεντρική πλατεία της Γλυφάδας από συνομήλικές της.

Δύο κορίτσια πρωταγωνίστησαν στο εξαιρετικά σκληρό επεισόδιο, χτυπώντας τη σε όλο της το σώμα, ενώ πάνω από 20 παιδιά παρακολουθούσαν άπραγα.

Οι εικόνες από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψαν καρέ-καρέ το περιστατικό σοκάρουν.

Η ανήλικη δέχθηκε την πρώτη γροθιά στο κεφάλι και σωριάστηκε στο έδαφος. Προσπάθησε να σηκωθεί, όμως η συνομήλικη της την άρπαξε από τα μαλλιά, την έσυρε και συνέχισε με γροθιές και κλοτσιές να τη χτυπάει.

Το μαρτύριο της 14χρονης συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, την ώρα που πάνω από 20 άτομα παρακολουθούσαν τον άγριο ξυλοδαρμό χωρίς να αντιδρούν.

«Είχα ματώσει, δεν μπορούσα να αντιδράσω»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η 14χρονη φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς, όταν τη ρώτησαν τι συνέβη:

«Περπατούσα με φίλους μου στη Γλυφάδα. Ήρθαν παιδιά και μου είπαν ότι με ψάχνουν δύο συμμαθήτριές μου. Πήγα να τις συναντήσω στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί είδα μαζεμένα 20 άτομα. Είδα τις δύο συμμαθήτριες μου, οι οποίες άρχισαν να με βρίζουν και να με απειλούν. Τότε η μία, μου έριξε γροθιά, μάτωσε η μύτη μου, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω».

«Στάλθηκε μήνυμα να πάνε από όλη την αττική για να την χτυπήσουν»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου θύματος υποστήριξε, μιλώντας στο Star, ότι η κατάσταση της μαθήτριας δεν είναι καλή και ότι θα ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη: «Σίγουρα θα χρειαστεί ψυχολογική υποστήριξη. Μετείχαν παιδιά που δεν την ήξεραν. Στάλθηκε μήνυμα να πάνε από όλη την Αττική για να την χτυπήσουν. Το κορίτσι είναι σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, πολύ φοβισμένο, δε ξέρει πως θα αντιμετωπίσει το σχολείο, σε κατάσταση σοκ».

Η κολλητή φίλη του θύματος μίλησε στο Star για τις δυο συμμαθήτριες με τα αρχικά που είχαν κάνει τη ζωή της 14χρονης εδώ και μήνες κόλαση: «Με μία από τις δύο ήταν φίλες παλιά. Κάποιος τσακωμός έγινε και από τότε. Μιλάνε άσχημα η μία για την άλλη. Η μία έχει ιστορικό. Είχε ξανά εμπλακεί σε κάποια περιστατικά και υπήρχανε αποβολές και διάφορα άλλα που έχουν γίνει από τα σχολεία».

Η 14χρονη μαζί με τον πατέρα της πήγε στην ασφάλεια Γλυφάδας και κατήγγειλε τον άγριο ξυλοδαρμό της.

Η αστυνομία συνέλαβε τις δυο ανήλικες που επιτέθηκαν στην 14χρονη ενώ αναζητά και άλλα άτομα που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό. Χειροπέδες πέρασαν και στους γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Το μήνυμα είναι ένα. Σε οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό όσο μικρό και να είναι, οι κινήσεις είναι τρεις, άμεση ενημέρωση στην αστυνομία, μήνυση και ενημέρωση στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ένωση που ανήκει το παιδί», δήλωσε ο πατέρας του θύματος.