Ολυμπιονίκης προσφέρεται να κληροδοτήσει το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε το 1988 στον επίδοξο κλέφτη που το πήρε

Επιμέλεια: Newsroom
Ολυμπιονίκης προσφέρεται να κληροδοτήσει το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε το 1988 στον επίδοξο κλέφτη που το πήρε
Το πιο πολύτιμο αντικείμενό του, το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, κλάπηκε κατά τη διάρκεια διάρρηξης που έχει αναστατώσει τον συνταξιούχο αθλητή.

Ο πρώην Ούγγρος ξιφομάχος László Csongrádi, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, έκανε μια αξιοσημείωτη προσφορά στον κλέφτη που έκλεψε το πολύτιμο αντικείμενό του. Σε μια απελπισμένη έκκληση για την επιστροφή του χρυσού Ολυμπιακού του μεταλλίου, ο Csongrádi προσφέρθηκε να κληροδοτήσει το μετάλλιο στον ένοχο στη διαθήκη του, αν αυτό επιστραφεί.

Ο 65χρονος Csongrádi, ο οποίος ήταν μέλος της νικηφόρας ουγγρικής ομάδας σπάθης ανδρών στη Σεούλ, έχει μείνει συντετριμμένος από την κλοπή. Το περιστατικό συνέβη αργά στις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ κοιμόταν στο σπίτι του. Το πιο πολύτιμο αντικείμενό του, το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, κλάπηκε κατά τη διάρκεια διάρρηξης που έχει αναστατώσει τον συνταξιούχο αθλητή.

«Εδώ και δύο εβδομάδες δεν μπορώ να ηρεμήσω και να είμαι χαρούμενος, επειδή όλα μου θυμίζουν το κλεμμένο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο», δήλωσε ο Csongrádi σε συνέντευξή του.

Σε μια συναισθηματική έκκληση, ο Csongrádi εξέφρασε την προθυμία του να αφήσει το μετάλλιο, λέγοντας ότι θα προτιμούσε να το δει να επιστρέφεται παρά να χάνεται για πάντα. «Θα έδινα τα πάντα στον ένοχο, αλλά θέλω να επιστρέψει το αντικείμενο που δεν σημαίνει τίποτα γι' αυτόν. Ρίξτε το στο γραμματοκιβώτιο και αν θέλετε, δεν θα το αφήσω σε ένα μουσείο - θα του το κληροδοτήσω», δήλωσε ο Csongrádi.

Το μετάλλιο ήταν αποθηκευμένο σε ένα ντουλάπι και ο Csongrádi αποκάλυψε ότι ο κλέφτης έφυγε από το σπίτι μόνο αφού ξύπνησε και τον αντιμετώπισε. Περιέργως, ο κλέφτης φάνηκε να επικεντρώνεται αποκλειστικά στο μετάλλιο, παρόλο που υπήρχαν και άλλα πολύτιμα αντικείμενα σε απόσταση αναπνοής.

«Θα μπορούσε να είχε πάρει και άλλα σημαντικά πράγματα, αλλά για κάποιο λόγο, το μετάλλιο ήταν το μόνο που τον ενδιέφερε», πρόσθεσε ο Csongrádi. Παρά τα πολλά δακτυλικά αποτυπώματα που άφησε πίσω του, οι αρχές δεν έχουν ακόμη ταυτοποιήσει τον δράστη.