«Η Ιστορία των Λάιλ και Έρικ Μενέντεζ»: Το νέο ντοκιμαντέρ που έχει καθηλώσει τους συνδρομητές του Netflix (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Η Ιστορία των Λάιλ και Έρικ Μενέντεζ»: Το νέο ντοκιμαντέρ που έχει καθηλώσει τους συνδρομητές του Netflix (vid)
H ανατριχιαστική υπόθεση δύο αδελφών που δολοφόνησαν τους γονείς τους κατέφτασε στην πλατφόρμα του Netflix με τίτλο, «Τέρατα: Η Ιστορία των Λάιλ και Έρικ Μενέντεζ».

Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix που κυκλοφόρησε πρόσφατα «Τέρατα: Η Ιστορία των Λάιλ και Έρικ Μενέντεζ», που βασίζεται στην περιβόητη υπόθεση των δύο αδελφών που σκότωσαν τους γονείς τους το 1989, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με έναν από τους πραγματικούς αδελφούς Μενέντεζ να ασκεί κριτική στη σειρά. Η σειρά, η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, εκτοξεύτηκε γρήγορα στην κορυφή του Netflix.

Στο δράμα πρωταγωνιστούν οι Cooper Koch και Nicholas Alexander Chavez ως Λάιλ και Έρικ Μενέντεζ, τα αδέλφια που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία των γονιών τους. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Javier Bardem και η Chloe Sevigny υποδύονται τους γονείς στη σειρά, την οποία δημιούργησε ο Ryan Murphy, γνωστός για τη δουλειά του στο «American Horror Story», «Pose» και «The Watcher».

Τα αδέρφια Μενέντεζ ήταν 21 και 18 ετών όταν πυροβόλησαν τους γονείς τους πολλές φορές από κοντινή απόσταση στην έπαυλή τους στο Μπέβερλι Χιλς στις 20 Αυγούστου 1989. Αρχικά, ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν τους γονείς τους νεκρούς όταν έφτασαν στο σπίτι. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της έρευνας, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τους φόνους και αντιμετώπισαν ξεχωριστές δίκες.

Στην υπεράσπισή τους, ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ υποστήριξαν ότι σκότωσαν τους γονείς τους από φόβο για τη ζωή τους, ισχυριζόμενοι ότι υπέστησαν επί χρόνια σωματική, συναισθηματική και σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα τους. Ισχυρίστηκαν ότι αφού απείλησαν να αποκαλύψουν την κακοποίηση, φοβήθηκαν ότι ο πατέρας τους θα τους σκότωνε. Οι εισαγγελείς, ωστόσο, υποστήριξαν ότι τα αδέρφια είχαν κίνητρο την απληστία, με στόχο να κληρονομήσουν την περιουσία των γονέων τους.

Οι πρώτες δίκες για κάθε αδελφό κατέληξαν σε κακοδικία λόγω αδιεξόδου των ενόρκων. Μια δεύτερη, κοινή δίκη το 1996 απέκλεισε βασικά στοιχεία σχετικά με την υποτιθέμενη κακοποίηση. Τα αδέλφια καταδικάστηκαν τελικά για φόνο πρώτου βαθμού και συνωμοσία για τη διάπραξη φόνου, με αποτέλεσμα να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Παρά τη συνεχιζόμενη δημόσια γοητεία της υπόθεσής τους, ένας από τους αδελφούς Μενέντεζ μίλησε εναντίον της απεικόνισης του Netflix. Οι επικριτές έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το κατά πόσον η αναπαράσταση τέτοιων ιστοριών, ιδίως μέσω της δραματοποίησης, ευτελίζει τον πραγματικό πόνο των εμπλεκομένων.