Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Επιμέλεια: Newsroom
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
Ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη Αλέξανδρος Γιωτόπουλος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Σωτηρία με πνευμονική εμβολή.

Με πνευμονική εμβολή νοσηλεύεται, από τις 7 Σεπτεμβρίου, στο νοσοκομείο Σωτηρία, υπό αυστηρή φρούρηση, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Σύμφωνα με το documento πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος φανερά καταβεβλημένος είχε μεταφερθεί τουλάχιστον δύο φορές στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Εκείνο που εύλογα τόνιζε στο documentonews.gr το περιβάλλον του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου είναι το γεγονός ότι οι ακατάλληλες συνθήκες της φυλακής σε συνδυασμό και με την ηλικία του επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του.

1

Το ιστορικό του Γιωτόπουλου

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος συνελήφθη στις 17 Ιουλίου 2002 στο σπίτι του στους Λειψούς.

Δικάστηκε και καταδικάστηκε ως αρχηγός της 17Ν χωρίς ποτέ ο ίδιος να παραδεχθεί, έστω και την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.

Πρωτόδικα στον Γιωτόπουλο επιβλήθηκαν 21 φορές ισόβια καθώς του απέδωσαν ηθική αυτουργία στις επιθέσεις της οργάνωσης, ενώ στο εφετείο η ποινή μειώθηκε σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

Αν και βρίσκεται αρκετά χρόνια στη φυλακή, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση.