Καραμίχος: «Όταν ένας άνθρωπος γεμίζει το θέατρο ξεφτιλίζοντας άλλους και όλοι γελάνε, αυτό σημαίνει κάτι για τους ψηφοφόρους» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Καραμίχος: «Όταν ένας άνθρωπος γεμίζει το θέατρο ξεφτιλίζοντας άλλους και όλοι γελάνε, αυτό σημαίνει κάτι για τους ψηφοφόρους» (vid)
Ο ηθοποιός, Γιώργος Καραμίχος, τοποθετήθηκε για το θέμα που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, Γιώργος Καραμίχος , βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μίλησε μεταξύ άλλων για το τι σημαίνει σάτιρα για εκείνον, ένα θέμα που έχει απασχολήσει αρκετά τις τελευταίες ημέρες.

«Η σάτιρα είναι ένα ελεύθερο προϊόν που ο καθένας μπορεί να κάνει. Το ποσοστό των ανθρώπων που γελάει καταδεικνύει και το πολιτιστικό επίπεδο μιας χώρας. Όταν ένας άνθρωπος γεμίζει το θέατρο ξεφτιλίζοντας άλλους και όλοι γελάνε από κάτω, αυτό σημαίνει κάτι και για τους ψηφοφόρους, γιατί αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν. Όταν βρίσκουν αστείο κάτι που είναι κακής αισθητικής και δεν αναφέρομαι μόνο στα πρόσωπα των τελευταίων ημερών, αναφέρομαι γενικώς» είπε.

«Υπάρχει καλή σάτιρα και κακή σάτιρα. Δεν είναι τυχαίο που ξεχείλισε με τον Αριστοφάνη. Μέχρι τότε η κωμωδία ήταν του πεταματού. Ο Αριστοφάνης είναι εκείνος που έκανε κάτι παραπάνω. Έκανε πολιτική σάτιρα και με κάποια αισθητική. Η αισθητική κάνει τη διαφορά. Το να υπάρχει μια ομορφιά, ένα όμορφο σχήμα στον τρόπο που θα πεις κάτι, ακόμη και αν πεις κάτι που πονάει. Δεν έχει να κάνει τι θα πεις, αλλά το πώς θα το πεις και σε ποια συνθήκη. Είναι πολύ εμφανές αν κάτι είναι καταδεικτικό», κατέληξε.

«Δεν ανέχομαι πια με τίποτα μισογυνισμό και ομοφοβισμό»

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στις δύσκολες συνεργασίες και τις συμπεριφορές που δεν ανέχεται πια από συναδέλφους του. «Τώρα πια αν κάποιος με ενοχλήσει είτε στη δουλειά είτε οπουδήποτε, θα το πω ευθέως. "Ξέρεις, αυτό που κάνεις με ενοχλεί" ή "δεν μπορεί να είσαι πια αγενής". Δεν ανέχομαι συμπεριφορές, γι’ αυτό έχω φύγει από δουλειές τελευταία. Κάποιες συμπεριφορές δεν τις ανέχομαι πια».

«Με τίποτα δεν ανέχομαι μισογυνισμό, ομοφοβισμό και όλα αυτά που έχουν να κάνουν με ρατσισμό δεν μπορώ να τα συζητήσω καν. Μετά το metoo, αρχίζουν και φοβούνται λίγο οι άνθρωποι αλλά βλέπεις ότι αυτό όλο ελλοχεύει, είναι τόσο περίεργο, έχει γίνει ένα με το πετσί μας. Όχι μόνο από άντρες προς γυναίκες αλλά κα από γυναίκες προς άνδρας».

«Έχει γίνει πια συνήθεια και δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι χιούμορ πια να βρίζεις έναν άνθρωπο. Δεν είναι χιούμορ πια, δεν περνάμε καλά. Επίσης, δεν έχιε καθόλου χιούμορ να φωνάζεις στη δουλειά» πρόσθεσε.