Σοκαριστικός τραυματισμός αθλητή που συμμετείχε σε αγώνα Strongman: Του κόπηκαν οι τένοντες (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Σοκαριστικός τραυματισμός αθλητή που συμμετείχε σε αγώνα Strongman: Του κόπηκαν οι τένοντες (vid)
Σοκάρει ο τραυματισμός ενός αθλητή που συμμετείχε σε αγώνα Strongman.

Ο Dan Jones υπέστη έναν φρικτό τραυματισμό ενώ συμμετείχε σε διαγωνισμό Strongman στο Σάουθπορτ της Αγγλίας, την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Jones, ο οποίος είχε φτάσει στον τελικό γύρο, βρισκόταν μόλις λίγα λεπτά πριν ολοκληρώσει το εξαντλητικό αγώνισμα -μεταφέροντας ένα βάρος 80 κιλών σε απόσταση 20 μέτρων- όταν συνέβη ο σοκαριστικός τραυματισμός.

Σε μια συγκλονιστική στιγμή που καταγράφηκε σε βίντεο, ο Jones κατέρρευσε λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη γραμμή του τερματισμού, καθώς και οι δύο επιγονατιδικοί τένοντες του υπέστησαν ταυτόχρονη ρήξη.

Οι διασώστες έκτακτης ανάγκης μετέφεραν τον Jones στο νοσοκομείο όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες πριν υποβληθεί σε μια απαιτητική χειρουργική επέμβαση πέντε ωρών.

Ο Jones, ο οποίος νοσηλευόταν για τρεις εβδομάδες μετά το περιστατικό, αντιμετωπίζει τώρα έναν μακρύ δρόμο ανάρρωσης. Πρέπει να μάθει ξανά πώς να περπατάει μετά τον τραυματισμό και την επέμβαση. Παρά τις προκλήσεις που έχει μπροστά του, ο πατέρας ενός παιδιού παραμένει αισιόδοξος ότι θα πάρει εξιτήριο πριν από τα 30ά γενέθλιά του τον επόμενο μήνα.