TikToker βρίσκει εγκαταλελειμμένους τάφους και τους καθαρίζει: Διχασμένοι οι χρήστες του διαδικτύου (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
TikToker βρίσκει εγκαταλελειμμένους τάφους και τους καθαρίζει: Διχασμένοι οι χρήστες του διαδικτύου (vid)
Το γύρο του διαδικτύου κάνουν τα βίντεο μιας TikToker, η οποία βρίσκει εγκαταλελειμμένους τάφους και τους καθαρίζει.

Η TikToker Kaeli Mae McEwen, η οποία έχει το παρατσούκλι «The Clean Girl» στο TikTok έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς για τα βίντεό της με τον βαθύ καθαρισμό των πάντων, από οικιακά αντικείμενα μέχρι εξωτερικούς χώρους. Πρόσφατα, ωστόσο, η McEwen έστρεψε την προσοχή της στον καθαρισμό «εγκαταλελειμμένων» τάφων, προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις από τους θεατές.

Σε ένα viral βίντεο, το οποίο μοιράστηκε με τους 2,8 εκατομμύρια ακολούθους της, η McEwen επιλέγει τυχαία έναν τάφο πετώντας μια ροζ μπάλα και επιλέγοντας το οικόπεδο στο οποίο θα προσγειωθεί. Το βίντεο, όπως και πολλά από τα κλιπ καθαρισμού της, την δείχνει να τρίβει σχολαστικά και να αποκαθιστά την ταφόπλακα, η οποία είχε φθαρεί από τον χρόνο και την παραμέληση. Η McEwen εξήγησε ότι το κίνητρό της ήταν απλώς να δείξει σεβασμό σε όσους μπορεί να μην έχουν απομείνει συγγενείς για να φροντίσουν τον τόπο ανάπαυσής τους. «Επέλεξα αυτόν τον τάφο επειδή φαινόταν εγκαταλελειμμένος», λέει σε ένα απόσπασμα, σημειώνοντας την επιδεινούμενη κατάσταση του τάφου.

@_the_clean_girl

I Cleaned a Random Grave!

♬ original sound - The Clean Girl

Ωστόσο, ενώ ορισμένοι θεατές επαίνεσαν τις προσπάθειες της McEwen, κάνοντας λόγο για μια «όμορφη χειρονομία» και έναν τρόπο να τιμηθούν ξεχασμένες ζωές, άλλοι εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την ηθική των πράξεών της. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι ο καθαρισμός τάφων χωρίς την άδεια της οικογένειας ή των αρχών του νεκροταφείου θα μπορούσε να θεωρηθεί ασέβεια, ανεξάρτητα από τις προθέσεις της. «Δεν είναι η θέση σου να αγγίζεις τον τάφο κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του», σχολίασε ένας χρήστης, προκαλώντας μια έντονη διαδικτυακή συζήτηση σχετικά με τα όρια και τον σεβασμό προς τους νεκρούς.

@_the_clean_girl

Random Act of Kindness at the Graveyard!

♬ original sound - The Clean Girl

Τα viral βίντεο έχουν γίνει ένα ακόμη παράδειγμα του πώς το TikTok μπορεί να πολώσει τις απόψεις, όπου μια φαινομενικά αθώα ενέργεια μπορεί να προκαλέσει βαθιές συναισθηματικές και ηθικές συζητήσεις.

@_the_clean_girl I cleanee an abandoned grave at night 👻🪦 #scrubdaddy #scrubdaddypartner ♬ original sound - The Clean Girl

Παρά τη διαμάχη, η McEwen συνέχισε να δημοσιεύει παρόμοιο περιεχόμενο και πολλοί θαυμαστές παραμένουν υποστηρικτικοί προς τις ενέργειές της, θεωρώντας τα βίντεο καθαρισμού τάφων ως πράξεις καλοσύνης. «Είναι ωραίο να βλέπεις κάποιον να νοιάζεται για τάφους που δεν έχουν φροντιστεί», σχολίασε ένας ακόλουθος.