Xiaomi 14Τ: Παρουσιάστηκε η νέα σειρά smartphones με έμφαση σε AI και νυχτερινή φωτογράφιση

Xiaomi 14Τ: Παρουσιάστηκε η νέα σειρά smartphones με έμφαση σε AI και νυχτερινή φωτογράφιση
H Xiaomi παρουσίασε στο πλαίσιο ειδικού event τη σειρά Xiaomi 14T και αρκετά ακόμη gadgets/προϊόντα.

Την ενίσχυση της σειράς Xiaomi T με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης και βελτιώσεις στη φωτογραφία παρουσίασε στο Βερολίνο και σε ειδική εκδήλωση η Xiaomi. Η κινεζική εταιρεία τόνισε αρκετές φορές την δουλειά που έχει γίνει στα της φωτογραφίας για την πιο… προσιτή της σειράς, αλλά και το κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης που μπαίνει ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά της, αλλά και των χρηστών της.

Αποστολή στο Βερολίνο: Παύλος Παπαπαύλου

Τα δύο μοντέλα (Xiaomi 14T και Xiaomi 14T Pro) διαθέτουν οθόνες AMOLED, την τελευταία έκδοση του HyperOS, αλλά και φακούς με την υποστήριξη και την ενίσχυση της Leica. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κομμάτι των νυχτερινών λήψεων, όπου και αναλύθηκε το τι συλλαμβάνει ο φακός σε κάθε λήψη και πως αυτό μετά βγάζει ένα υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα στην οθόνη του χρήστη.

Οι δύο συσκευές ενισχύονται από το Xiaomi AISP, μία πλατφόρμα υπολογιστικής εκμάθησης με ενίσχυση από την τεχνητή νοημοσύνη που προσφέρει δυναμικό εύρος στις λήψεις και μειώνει το «θόρυβο», φωτίζοντας ακόμη και τα πιο σκοτεινά πλάνα. Το Xiaomi 14T Pro, ειδικότερα, έχει ένα τριπλό σύστημα καμερών, με την βασική στα 50MP (και τους τελευταίας τεχνολογίας Leica Summilux φακούς) και επί του πρακτέου έχει τη δυνατότητα να συλλάβει έως και 32% περισσότερο φως σε κάθε φωτογραφία.

Από την άλλη, ο κεντρικός αισθητήρας του Xiaomi 14T είναι ένας Sony IMX906 και φακό στα 50MP. Αυτό που αναφέρθηκε εκτενώς στην παρουσίαση είναι το Movie Mode, το οποίο λειτουργεί και ως εργαλείο σύνθεσης ενός μεγάλου βίντεο από πολλά μικρότερα, με πολλαπλές επιλογές και εργαλεία. Η συσκευή φέρει ακόμη υποστήριξη για τη λειτουργία Google Circle to Search, όπου ο χρήστης κυκλώνει ή πλαισιώνει αυτό που τον ενδιαφέρει και στη συνέχεια μπορεί να το ψάξει στη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης. Όπως είναι λογικό, το smartphone έρχεται και με το Google Gemini.

Η ΑΙ βοηθάει και στην επικοινωνία, αφού μπορεί με τα ΑΙ Notes και το AI Recorder να μεταφέρει κάθε φωνή στη γλώσσα σας, αλλά και να αποδώσει σε κείμενο ένα ηχογραφημένο μήνυμα, αλλά και να φτιάξει μια σούμα. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως μπορεί να προσφέρει μετάφραση σε [πραγματικό χρόνο για πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική. Επί της ουσίας, δοκιμάσαμε να συζητήσουμε με ανθρώπους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στη γλώσσα τους και μπορούσαμε και να κατανοήσουμε τι έλεγαν, αλλά και αυτοί να αντιληφθούν τις δικές μας φράσεις.

Η οθόνη των συσκευών είναι μια AMOLED CrystalRes στις 6.67 ίντσες με ανάλυση 1.5Κ (2712x1220 pixels) με πυκνότητα στα 446ppi και ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz. Στα του ήχου έχουμε υποστήριξη Hi-Res Audio Wireless και Dolby Atmos. Τέλος, η εταιρεία παρουσίασε και σε ευρωπαϊκό έδαφος τη δική της πρόταση στα foldables, με το Xiaomi Μix Flip. Η συσκευή έχει μια εντυπωσιακή εξωτερική οθόνη 4.01 ιντσών, Snapdragon 8 Gen 3D με 3D vapor chamber, φόρτιση στα 67W (ενσύρματα) για την μπαταρία χωρητικότητα 4780mAh και οπτικά μέρη Leica.

Τα Xiaomi 14T κυκλοφορούν από σήμερα στη χώρα μας σε τρία χρώματα (Titan Black, Titan Blue και Titan Gray) με 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ θα υπάρχει και μια έκδοση στα 512GB. Το Xiaomi 14T Pro έρχεται κι αυτό στα ίδια χρώματα και με αποθηκευτικό χώρο στα 512GB. Το Xiaomi Mix Flip κυκλοφορεί σε Black και Purple χρωματισμούς με 12GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου.