H απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη για την απουσία ασθενοφόρου στο Ηρώδειο (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
H απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη για την απουσία ασθενοφόρου στο Ηρώδειο (vid)
Τι απάντησε ο υπουργός Υγείας, για το γεγονός ότι δεν υπήρχε τοποθετημένο ασθενοφόρο ή μονάδα του ΕΚΑΒ κοντά στον χώρο της συναυλίας. 

Μια αποκάλυψη έγινε σχετικά με την βραδιά που η Μαρινέλλα λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα κατά τη συναυλία που έδινε η Μαρινέλλα στο Ηρώδειο δεν υπήρχε τοποθετημένο ασθενοφόρο ή μονάδα του ΕΚΑΒ κοντά στον χώρο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρενέβη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» και ανέφερε πως δεν είχε ζητηθεί από τον διοργανωτή παρουσία ασθενοφόρου του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

«Το Ηρώδειο, όταν διοργανώνει το οποιοδήποτε ιδιωτικό γεγονός, έχει δύο επιλογές. Ή ο ιδιώτης χορηγός βάσει της σύμβασής του να καλύψει και τις υγειονομικές υπηρεσίες, ή να ζητήσει εγγράφως από το ΕΚΑΒ παρουσία ασθενοφόρου», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Όσες φορές ζητείται από τοι ΕΚΑΒ να είναι παρόν σε κάποιο φεστιβάλ ή γεγονός, είναι πάντα, 100% των αιτημάτων, εκεί», συμπλήρωσε.

«Στην περίπτωση της Μαρινέλλας δεν είχε ζητηθεί η συνδρομή του ΕΚΑΒ», τόνισε.

«Δεν ξέρω πόσο στοιχίζει στο Ηρώδειο ένα ασθενοφόρο, αυτό είναι θέμα του Υπουργείου Πολιτισμού όχι του Υγείας. Αν η σύμβαση προβλέπει ότι καλύπτει ο ιδιώτης της υγειονομικές υπηρεσίες, είναι δική του ευθύνη, του ιατρού και του ασθενοφόρου», είπε απαντώντας σε ερώτηση για το κόστος της παρουσίας του ΕΚΑΒ για τον διοργανωτή.

Σε ερώτηση γιατί δεν υποχρεώνεται η διοργάνωση από το Υπουργείο να διατηρεί μονάδα του ΕΚΑΒ και ιατρικό προσωπικό, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως «υπάρχει μονάδα του ΕΚΑΒ στην αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου».