Η Μάγκι Σμιθ, δυο φορές βραβευμένη με Όσκαρ και πρωταγωνίστρια του «Χάρι Πότερ», πέθανε στα 89 της χρόνια

Η Μάγκι Σμιθ, δυο φορές βραβευμένη με Όσκαρ και πρωταγωνίστρια του «Χάρι Πότερ», πέθανε στα 89 της χρόνια
Η Μάγκι Σμιθ απεβίωσε στο νοσοκομείο σε ηλικία 89 ετών την Παρασκευή (27/09), ανέφεραν οι δύο γιοι της σε ανακοίνωσή τους.

Οι φανατικοί θαυμαστές του Χάρι Πότερ και του Downton Abbey αποτίουν φόρο τιμής στη Βρετανίδα ηθοποιό Μάγκι Σμιθ, η οποία πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Οι γιοι της Chris Larkin και Toby Stephens ανακοίνωσαν την Παρασκευή (27.09) ότι η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός πέθανε στο νοσοκομείο.

Στη δήλωση των παιδιών της αναφέρεται: «Έφυγε σήμερα από τη ζωή η Μάγκι Σμιθ. Θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε το υπέροχο προσωπικό του νοσοκομείου Chelsea and Westminster για τη φροντίδα και την αμέριστη ευγένειά τους κατά τις τελευταίες ημέρες της.

«Σας ευχαριστούμε για όλα τα μηνύματα και την υποστήριξή σας και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή αυτή τη στιγμή».

Η θρυλική ηθοποιός του βρετανικού θεάτρου και του κινηματογράφου, κέρδισε δύο Όσκαρ κατά τη διάρκεια της καριέρας της - για το The Prime of Miss Jean Brodie το 1970 και το California Suite το 1979.

Πιο πρόσφατα κέρδισε μια νέα γενιά θαυμαστών ως Violet Crawley, τη χήρα του Grantham, στο Downton Abbey και υποδυόμενη την καθηγήτρια Minerva McGonagall στις ταινίες Harry Potter.