Ηρώδειο: Γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη συναυλία της Μαρινέλλας

Επιμέλεια: Newsroom
Ηρώδειο: Γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη συναυλία της Μαρινέλλας
Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την πορεία της υγείας της Μαρινέλλας, με τους γιατρούς να επισημαίνουν, ότι αν δεν προκύψει κάποια επιπλοκή το επόμενο 24ωρο, οι εξελίξεις θα είναι θετικές για την τραγουδίστρια.

Σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση παραμένει η Μαρινέλα, σύμφωνα με νέο ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι θεράποντες ιατροί της.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Υγεία, μετά το εγκεφαλικό που υπέστη επί σκηνής, ενώ τραγουδούσε το βράδυ της Τετάρτης (25/9) στο Ηρώδειο.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρινέλλα κατέρρευσε το βράδυ της Τετάρτης (25/09) στη σκηνή του Ηρωδείου, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συναυλία της, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμορραγία.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως στη συναυλία της ερμηνεύτριας στο Ηρώδειο δεν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

«Αν είχε ζητηθεί, θα ήμασταν εκεί και θα την είχαμε μεταφέρει με ασφάλεια στον πλησιέστερο υγειονομικό σχηματισμό. Σε τέτοιες εκδηλώσεις, κυρίως όταν είναι ιδιωτικές, είναι υποχρεωμένοι οι διοργανωτές για την ύπαρξη ασθενοφόρου, όταν υπάρχει πολύς κόσμος», είπε ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος.

«Δεν δεχτήκαμε κλήση, δεν έχει καταγραφεί καμία κλήση στο ΕΚΑΒ, ακόμα και μετά την κατάρρευση της Μαρινέλλας. Δεν γνώριζε κανείς για περιστατικό στο Ηρώδειο», συμπλήρωσε.

«Με ασφαλή τρόπο τη μεταφέραμε στο ιατρείο του Ηρωδείου, που είναι άρτια εξοπλισμένο. Εκεί μαζί με τον γιατρό βοηθήσαμε μέχρι να μπορέσει να έρθει το ασθενοφόρο να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο για εξειδικευμένη βοήθεια», είπε η Χριστίνα Χόνδρου, εθελόντρια στον Ερυθρό Σταυρό.

Όπως αναφέρει το protothema, σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, το υπουργείο Πολιτισμού είναι υποχρεωμένο να παρέχει ασθενοφόρο, γιατρό και νοσηλευτές, για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, σε όλους τους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της ελληνικής επικράτειας κατά τις ώρες που οι πύλες τους είναι ανοιχτές για το κοινό.

Όσον αφορά συγκεκριμένα στο Ηρώδειο, αυτό ανήκει στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και οι υγειονομικές υπηρεσίες προσφέρονται από το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού κατά τις ώρες επισκεψιμότητας του μνημείου, που για την καλοκαιρινή περίοδο εκτείνονται από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Το κόστος των ιατρικών αυτών υπηρεσιών καλύπτονται από πόρους του υπουργείου, μέσω του Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων ενώ σημαντική είναι η συμβολή τον εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Από κει και πέρα μετά τη λήξη του επίσημου ωραρίου επισκεψιμότητας και για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία που φιλοξενούν εκδηλώσεις, την ευθύνη για την αντιμετώπιση τωνυγειονομικών περιστατικών αναλαμβάνει ο εκάστοτε διοργανωτής.