Λίβανος: Νεκρός ο αρχηγός της Χεζμπολάχ μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με την Jerusalem Post

Επιμέλεια: Newsroom
Λίβανος: Νεκρός ο αρχηγός της Χεζμπολάχ μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με την Jerusalem Post
Nεκρός είναι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Jerusalem Post.

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα (27/09), μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό στα νότια προάστια της Βηρυτού, στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ.

Το θρίλερ αφορά στην τύχη του ηγέτη της οργάνωσης Χασάν Νασράλα, καθώς ισραηλινές πηγές μέσω της Jerusalem Post, λένε ότι είναι νεκρός.

Το ειδησεογραφικό κανάλι του Ισραήλ 12 αναφέρει ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε σε αποψινό χτύπημα των ισραηλινών δυνάμεων στο υπόγειο αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Βηρυτό. Ο τίτλος του στην οθόνη είναι: «Ο Νασράλα εξοντώθηκε».

Ένας δεύτερος μεγάλος ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός, το Channel 13, δήλωσε πως «Το χτύπημα στον Νασράλα πέτυχε».

Ωστόσο από την πλευρά του Λιβάνου κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται και πηγές αναφέρουν ότι ο Νασράλα είναι «καλά και ασφαλής».

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ανακοίνωσε ότι ο Νετανιάχου θα επιστρέψει εσπευσμένα εντός των επόμενων ωρών στο Ισραήλ, από τη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία «από τη στιγμή που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δίνει «εντολή» για την πυραυλική επίθεση στη Βηρυτό.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, είπε ότι οι επιδρομές είχαν στόχο το κύριο αρχηγείο της Χεζμπολάχ, που βρίσκεται κάτω από κτίρια κατοικιών στη συνοικία Haret Hreik της Dahiyeh.

Επίσης, πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης Ali Khamenei συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας, προφανώς για να αποφασίσει τα αντίποινα για το χτύπημα.