Γεωργιάδης: «Πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν πήγε καλά, το ΕΣΥ σώζει χιλιάδες ζωές» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Γεωργιάδης: «Πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν πήγε καλά, το ΕΣΥ σώζει χιλιάδες ζωές» (vid)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε για την εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» και μίλησε για την εικόνα αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία.

«Όσον αφορά τα ράντζα στις εφημερίες, δημόσιο σύστημα στον πλανήτη που να μην έχει ούτε ένα ράντζο δεν υπάρχει. Η κατάσταση σήμερα με τα ράντζα στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά καλύτερη συγκριτικά με το παρελθόν. Η βελτίωση σχετικά με τα ράντζα είναι τεράστια και αυτό το αναγνωρίζει ο κάθε καλόπιστος».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα ράντζα, στην Αττική, είναι στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα έχουμε εντάξει στο ταμείο ανάκαμψης ένα έργο όπου τα ΤΕΠ, από 1.000 τετραγωνικά μέτρα που είναι σήμερα, στις 30 Μαρτίου παραδίδονται νέα ΤΕΠ, όπου θα είναι 5.000 τετραγωνικά μέτρα. Το ταμείο ανάκαμψης ξεκίνησε μετά τον COVID και για να απορροφηθούν αυτά τα χρήματα θέλουν τεχνικά δελτία και διαγωνισμούς. Η Ελλάδα είναι στις πέντε πρώτες χώρες απορρόφησης σε όλη την Ευρώπη».

Σε ερώτηση που δέχτηκε από την Αναστασία Γιάμαλη για το αν οι Έλληνες μπαίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο και αισθάνονται υπερήφανοι, ο υπουργός ανταποκρίθηκε λέγοντας: «Φυσικά. Στο ΕΣΥ μπαίνουν καθημερινά 85.000 άνθρωποι. Λέτε στα 85.000 περιστατικά που διαχειριζόμαστε σε 127 νοσοκομεία, 358 Κέντρα Υγείας, 1.401 περιφερειακά ιατρεία να πηγαίνουν όλα τέλεια; Όχι, κάπου θα υπάρχει πρόβλημα. Πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν πήγε καλά. Το ΕΣΥ σώζει χιλιάδες ζωές και πρέπει να το εμπιστεύεται ο κόσμος», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.