Η σπόντα της Γιάμαλη σε Γεωργιάδη: «Η αμήχανη στιγμή που ο υπουργός κοιτάζει καλύτερα την κάμερά του από εμένα» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η σπόντα της Γιάμαλη σε Γεωργιάδη: «Η αμήχανη στιγμή που ο υπουργός κοιτάζει καλύτερα την κάμερά του από εμένα» (vid)
Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην Αναστασία Γιάμαλη.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» και κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε μια συνέντευξη, όπου ο υπουργός απάντησε αρκετά ερωτήματα, η τελευταία ερώτηση ήταν εκείνη που έφερε μια απροσδόκητη απάντηση από την Αναστασία Γιάμαλη. Πιο συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος έθεσε το εξής ερώτημα: «Δεν ξέρω αν παρακολουθήσατε το βίντεο που δείξαμε νωρίτερα σχετικά με το εμπόδια και τα προσκόμματα στα δημόσια νοσοκομεία που υφίστανται γυναίκες που επιθυμούν να προχωρήσουν σε τερματισμό κύησης. Υπάρχει δέσμευση ότι εφαρμόζεται απρόσκοπτα το δικαίωμα των γυναικών;».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Το δικαίωμα εφαρμόζεται. Έχουμε έλλειψη από μαίες και η έλλειψη είναι πράγματι σημαντική στο σύστημα. Στις νέες προσλήψεις που θα κάνουμε το 2025 έχω ζητήσει αυξημένο αριθμό μαιών για να καλύψουμε ένα μεγάλο κενό που υπάρχει χρόνια. Θέλω να προσθέσω ότι η κυβέρνηση μας έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε προσπάθεια ανάταξης των μισθών, των αμοιβών γενικά του ΕΣΥ. Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ως στόχο την κάλυψη των κενών στο ΕΣΥ είναι η δυνατότητα των γιατρών του ΕΣΥ να ασκούν παράλληλα και ιδιωτικό έργο».

Τότε η κα. Γιάμαλη είπε: «Η αμήχανη στιγμή που ο υπουργός κοιτάζει καλύτερα την κάμερά του από εμένα. Η εικόνα που έχω εγώ για το δημόσιο σύστημα υγείας είναι διαφορετική».