Τα ποντίκια «αλωνίζουν» στην Αττική μπροστά σε κατοίκους και τουρίστες: Φιλοζωικές οργανώσεις αντιδρούν στην εξόντωση τους (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τα ποντίκια «αλωνίζουν» στην Αττική μπροστά σε κατοίκους και τουρίστες: Φιλοζωικές οργανώσεις αντιδρούν στην εξόντωση τους (vid)
Διαστάσεις αρχίζει να παίρνει το πρόβλημα με τα ποντίκια στην Αττική, με τις φιλοζωικές οργανώσεις, ωστόσο, να αντιδρούν στην εξόντωση τους.

Μεγάλο φαίνεται να είναι το πρόβλημα με τα ποντίκια που κυκλοφορούν σε αρκετές περιοχές της Αττικής, καθώς φαίνεται να έχουν δημιουργήσει φωλιές σε γρασίδι, δένδρα και φρεάτια και μάλιστα έχουν καταγραφεί να κυκλοφορούν ανάμεσα σε περαστικούς και τουρίστες σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Από την προηγούμενη εβδομάδα τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων έπιασαν δουλειά και ξεκίνησαν να σφραγίζουν τις φωλιές που έχουν δημιουργήσει τα τρωκτικά. Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Αποστολόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται σχετική παρέμβαση από τον Δήμο της Αθήνας καθώς σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνονται ενέργειες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εκτός από το κλείσιμο των «φωλιών» τοποθετούνται και δολώματα, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένα για να μην τα φάει κάποιο αδέσποτο ζώο ή ακόμα χειρότερα κάποιο παιδί.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες το ίδιο φαινόμενο εμφανίζεται και σε διάφορες άλλες περιοχές της Αττικής, με κατοίκους και τοπικές αρχές να είναι έντονα προβληματισμένοι.

Αντιδρούν οι φιλοζωικές οργανώσεις

Η κα. Γιώτα Μακρή, εκπρόσωπος φιλοζωικής οργάνωσης εξήγησε ότι πρέπει να σταματήσει η εξόντωση των ποντικιών με χημικό τρόπο καθώς επηρεάζεται όλο το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο.

«Αυτά τα δηλητήρια που μπαίνουν στις φωλιές, μεταφέρονται με μια αλυσίδα πάλι στον άνθρωπο. Το πιο σωστό από όλα είναι η πρόληψη, δηλαδή η απόλυτη καθαριότητα. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οικολογικά προϊόντα για την απομάκρυνση τους και όχι για την εξόντωση» είπε χαρακτηριστικά.