Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Έχουν σταλεί δύο μηνύματα από το 112 για εκκένωση

Newsroom
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Έχουν σταλεί δύο μηνύματα από το 112 για εκκένωση
Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή Ροζενα στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας στα όρια με την Αχαΐα.

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στο Ξυλόκαστρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Ροζενά του Ξυλόκαστρου Κορινθίας, ενώ από εκείνη την ώρα έχουν σταλεί δύο μηνύματα από το 112 για εκκένωση.

Πιο συγκεκριμένα το πρώτο μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πύργος Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Ζάχολη».

Το δεύτερο μήνυμα του 112 έγραφε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ελληνικό Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Κάτω Πιτσά».

Όπως βλέπετε στα βίντεο του korinthostv.gr, η πυρκαγιά καίει στο δάσος, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνιχτική λόγω των καπνών.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς. Επί τόπου βρίσκονται και δασοκομάντος, στην προσπάθεια να ελεγχθεί το μέτωπο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά κατεθύνεται στον οικισμό Πύργο και στη μεγάλη μάχη κατάσβεσης συμμετέχουν 255 πυροσβέστες, με 81 οχήματα και 9 ομάδες πεζοπόρων.

Νωρίτερα εντός της ημέρας 19 εναέρια μέσα, 6 ελικόπτερα και 13 αεροσκάφη, έκαναν ρίψεις νερού, ωστόσο σταδιακά αποσύρονται, καθώς πέφτει το φως της ημέρας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής, έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά στην καμπίνα ενός πυροσβεστικού οχήματος.