Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Ξυλόκαστρο: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής καθώς η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη

Επιμέλεια: Newsroom
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Ξυλόκαστρο: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής καθώς η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη
Συνεχίζουν την μάχη με τις φλόγες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, σε δασική έκταση στα Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η φωτιά στην Κορινθία, με νέο 112 για εκκένωση και άλλου οικισμού, αλλά και για προειδοποίηση των κατοίκων σε άλλα δύο χωριά.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Τάσο Γκιολή που μίλησε στην ΕΡΤ, «είναι μια σοβαρή κατάσταση, δύσκολη η νύχτα που μας περιμένει. Οι άνεμοι είναι το ίδιο δυνατοί με το πρωί».

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 255 πυροσβέστες με 9 ομάδες δασοκομάντος και 81 οχήματα. Από αέρος νωρίτερα, επιχείρησαν 24 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 14 αεροσκάφη, 10 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για τον εναέριο συντονισμό τους.

Συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και 2 μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Το έργο της πυροσβεστικής είναι δύσκολο, καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο, κοντά σε φαράγγια, ενώ παράλληλα, οι άνεμοι είναι ισχυροί και δυσχαιρένουν την κατάσβεση.

Επιπλέον, αναφέρθηκε νωρίτερα πως έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά στην καμπίνα ενός πυροσβεστικού οχήματος.