Τραγωδία από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Εντοπίστηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τραγωδία από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Εντοπίστηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί (vid)
Νεκροί βρέθηκαν δύο άνθρωποι που αγνοούνταν στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στο Ξυλόκαστρο.

Δύσκολη ήταν η χθεσινή (29/9) νύχτα στο Ξυλόκαστρο από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε. Γύρω στις 6 το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκαν δυο απανθρακωμένες σοροί έξω από μαντρί κοντά στο χωριό Ελληνικό, στην Κορινθία.

Αν και αναμένεται η ταυτοποίηση των σορών, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για τα δύο τους δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, που αναζητούνταν από χθες στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας.

Οι συγκεκριμένοι άνδρες σύμφωνα με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία πήγαν με ένα μηχανάκι στην δύσβατη αυτή περιοχή να βοηθήσουν έναν φίλο τους που ήταν σε μαντρί.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής συνάντησαν την Πυροσβεστική η οποία τους προέτρεψε να γυρίσουν πίσω. Από εκείνη την στιγμή και μετά αγνοούνται.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης είπε στο MEGA: «Αυτή την στιγμή έχουμε 2 αγνοουμένους, έχουν εντοπιστεί 2 σοροί και αναμένεται να γίνει η ταυτοποίησή τους. Ο βοσκός έχει εντοπιστεί και είναι καλά στην υγεία του, ενώ ο ίδιος μας είπε ότι τα δύο άτομα μετέβησαν οικειοθελώς προς το μαντρί του για να τον βοηθήσουν. Δεν έχει γίνει ταυτοποίηση των σορών».

Τι γίνεται στο μέτωπο της πυρκαγιάς

«Η φωτιά ανέπτυξε δυναμική και οι άνεμοι έφτασαν τα 7 μποφόρ στην περιοχή και δημιούργησαν μέτωπα στον ορεινό όγκο του Ξυλόκαστρου και στα σύνορα με την Κορινθία. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο πυρκαγιάς, υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες. Δεν υπάρχει πληροφορία για κάποιον άλλον αγνοούμενο», ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης.

«Συνολικά από χθες έχουν εκδοθεί 9 μηνύματα 112 για τα χωριά Πύργος, Μεντζουριάνικα, Ελληνικό, Καλλιθέα, Άνω Λουτρά. Όλοι οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί με την βοήθεια της αστυνομίας σε ασφαλές σημείο, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην μετακίνησή τους. έχει δοθεί εντολή με το πρώτο φως της ημέρας να σηκωθούν τα εναέρια μέσα. Καταγράφησαν άνεμοι οι ριπές των οποίων ξεπέρασαν τα 7 μποφόρ. Εξελίχθηκε σε πυκνό δάσος, σε δύσβατο σημείο. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί. Χθες είχαμε στην διάθεσή μας 24 εναέρια μέσα», συμπλήρωσε.