Η αδελφή θύματος στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο απάντησε στον Πορτοσάλτε: «Δεν θέλω να κάνω τον πόνο μου viral» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η αδελφή θύματος στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο απάντησε στον Πορτοσάλτε: «Δεν θέλω να κάνω τον πόνο μου viral» (vid)
Η αδελφή του ενός θύματος μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στις τραγικές ώρες που ακολούθησαν από τις 9 το βράδυ χθες που οι δύο άντρες, 35 και 40 ετών ήταν αγνοούμενοι.

Σε τραγωδία εξελίχτηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Κυριακή (29/09) στην ευρύτερη περιοχή Ροζενά, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, καθώς δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Από νωρίς σήμερα το πρωί οι εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής επιβεβαίωσε πως ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο ανδρών τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν άκουσαν το 112 οι δυο νεκροί. Εμείς στα χωριά έτσι λειτουργούμε». Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανήκουν στους δύο αγνοούμενος, σ’ έναν 35χρονο και έναν 40χρονο. Οι δύο άνδρες φέρεται να είχαν πάει στο μαντρί ενός γνωστού τους για να βοηθήσουν.

Η αδερφή του ενός θύματος μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ και συγκλόνισε με τα όσα είπε στον Άρη Πορτοσάλτε.

«Είχαν πάει να βοηθήσουν έναν συγχωριανό μας. Η φωτιά τους κύκλωσε. Το ένα μηχανάκι κάηκε, προσπάθησαν να φύγουν με το άλλο και δεν τα κατάφεραν. Δεν υπήρχε καμία οργάνωση. Ήρθαν όλοι, ο στρατός, η πυροσβεστική, όλοι. Αλλά δεν βοήθησαν. Δεν υπήρχε οργάνωση. Του αλλούνού παιδιού θα γεννήσει η γυναίκα σε 20 μέρες», ανέφερε μέσα σε λυγμούς η αδερφή του ενός εκ των δυο νεκρών στη μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Σε αυτή τη χώρα πεθαίνεις σαν το σκυλί στο αμπέλι», πρόσθεσε η αδερφή του άτυχου άνδρα, υπογραμμίζοντας πως οι πυροσβέστες είχαν προειδοποιήσει τους δυο νέους να φύγουν αλλά εκείνοι αποφάσισαν να παραμείνουν στο σημείο.

Εκείνη τη στιγμή, ο παρουσιαστής σε κάποιο σημείο ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς η ίδια προσπάθησε με κάθε τρόπο να κινητοποιήσει τις αρχές στην αναζήτηση του αγνοούμενου αδερφού της, με τη γυναίκα να του απαντάει «Δεν θέλω να κάνω τον πόνο μου viral».

Τότε ο Πορτοσάλτε ζήτησε με έντονο ύφος να κλείσουν τη σύνδεση, λέγοντας: «Δεν έχουμε τέτοια πρόθεση και μπορούμε να κλείσουμε εδώ, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και κλείνουμε, δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα Viral».