Αντιδράσεις για τη συναυλία μνήμης των θυμάτων στα Τέμπη: «Θα σταλούν εξώδικα στους καλλιτέχνες» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Αντιδράσεις για τη συναυλία μνήμης των θυμάτων στα Τέμπη: «Θα σταλούν εξώδικα στους καλλιτέχνες» (vid)
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση να μπει αντίτιμο στη μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για τα θύματα στα Τέμπη.

Στον «αέρα» βρίσκεται η μεγάλη συναυλία της 11ης Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών από τον σύλλογο συγγενών και θυμάτων.

Κι αυτό διότι έχουν υπάρξει αντιδράσεις από κάποιους συγγενείς των θυμάτων για το εισιτήριο εισόδου των 15 ευρώ, με τον Νίκο Πλακιά, πατέρα των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη να προαναγγέλλει νομικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα.

Στην εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, έχουν κληθεί και συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες, Φοίβος Δεληβοριάς, Κοινοί Θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου.

sstt

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων Χρυσής και Θωμαΐδας που χάθηκαν, όπως και η ανιψιά του Αναστασία, εκφράζει σοβαρές αντιρρήσεις και μάλιστα προαναγγέλλει νομικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλές οικογένειες θυμάτων που αντιτίθενται σε εκδηλώσεις με οικονομικά αντίτιμα.

«Διαβάζω ότι διάφοροι καλλιτέχνες θα παραβρεθούν αφιλοκερδώς στο καλλιμάρμαρο για μια συναυλία που θα είναι αφιερωμένη στα ΤΕΜΠΗ

Μεταξύ των καλλιτεχνών είναι και οι Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Φοίβος Δελοιβοριάς και άλλοι.

Μέχρι εδώ όλα καλά μέχρι που έπεσε το μάτι μου στο εισιτήριο για την είσοδο με αντίτιμο 15 €.
Γνωρίζετε που θα πάνε αυτά τα χρήματα;

Γνωρίζετε ότι ο σύλλογος που το διοργανώνει απαρτίζεται από 6 οικογένειες;

Ζητήσατε καταστατικό συλλόγου;

Ζητήσατε να δείτε αν είναι νόμιμος;

Γνωρίζετε ότι όλες οι άλλες οι οικογένειες είμαστε αντίθετοι σε ότι έχει να κάνει με οικονομικά αντίτιμα.

Χαιρετώ την κίνηση σας και ευχαριστώ που δεν μας ξεχνάτε.

Θα σας πω μόνο ακυρώστε την παρουσία σας εκεί διότι θα ακολουθήσουν νομικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα.

Όποιος έχει οικονομική ανάγκη να χρησιμοποιήσει μόνο το όνομα του συγγενή του και όχι τον αριθμό 57 και πληθυντικό όπως πχ ΘΥΜΑΤΩΝ.

Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15€.Κάποτε θα κάνουμε αυτή την συναυλία χωρίς οικονομικά αντίτιμα και με χιλιάδες κόσμο».

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο Νίκος Πλακιάς αρχικά ξεκαθάρισε: «Δεν συμφωνώ με το αντίτιμο το χρηματικό, δεν έχω κάποιο άλλο πρόβλημα. Αν δεν είχε το αντίτιμο, δεν θα είχα πρόβλημα. Δεν γίνεται κάτι για πέντε οικογένειες και οι άλλες 50 να μην συμμετέχουν».

Όσο για το ενδεχόμενο τα χρήματα της συναυλίας να πάνε στις έρευνες, απάντησε: «Κι εγώ πρέπει να κάνω συναυλία για να συνεχίσω τις έρευνες; Εγώ δηλαδή που τα βρίσκω τα χρήματα; Δεν είμαι δισεκατομμυριούχος. Καταρχήν, όποιες έρευνες γίνονται στο Δικαστικό Λαρίσης, είναι όλες πληρωμένες.

Όσες έρευνες έχουν γίνει, δεν έχει πληρώσει κανένας από τους συγγενείς τίποτα και έχουν γίνει όλα με χρήματα του Δικαστικού Λαρίσης. Δεν έχει πληρώσει κανένας γονιός τίποτα στις έρευνες, όχι τους δικηγόρους. Τους δικηγόρους εγώ τους πληρώνω, αλλά για τις έρευνες είναι όλα πληρωμένα. Και για τα σκυλιά και για τα βαγόνια και για ότι γίνεται είναι όλα πληρωμένα. Δηλαδή και εγώ μπορώ να πάω στο εξωτερικό, θα κάνω συναυλία;», συνέχισε ο πατέρας των αδικοχαμένων κοριτσιών.

«Αυτή τη στιγμή μιλάμε με όλες τις οικογένειες και έχουν αναστατωθεί όλοι. Δεν μπορώ εγώ να βλέπω στο δρόμο κόσμο και να μου πει ο άλλος ότι ήρθα στη συναυλία, σε ενίσχυσα με τα 15 ευρώ και εγώ να μην ξέρω τι και που πήγαν αυτά τα χρήματα.

Ότι είναι να γίνει ας γίνει καθαρά, όχι όμως στο όνομα των παιδιών μου, να πάει ο άλλος να δώσει 15 ευρώ. Αν γινόταν η συναυλία χωρίς αντίτιμο θα ήμουν κι εγώ εκεί. Αλλά με αντίτιμο όχι, τέλος!», πρόσθεσε.

Όσο για το αν σκοπεύει να κάνει κάποια νομική ενέργεια, τόνισε: «Βέβαια, θα πάρουν όλοι οι καλλιτέχνες που θέλουν να συμμετάσχουν τα εξώδικα και μετά αν γίνει η συναυλία θα κάνω ασφαλιστικά μέτρα, για το που πήγαν τα χρήματα. Θα περιμένω να δω αν θα γίνει η συναυλία».