Σάλος με τις εικόνες ανάπηρου ρεπόρτερ του BBC να σέρνεται σε αεροπλάνο: Η αεροπορική εταιρεία του απαγόρευσε το αμαξίδιο (vid)

Σάλος με τις εικόνες ανάπηρου ρεπόρτερ του BBC να σέρνεται σε αεροπλάνο: Η αεροπορική εταιρεία του απαγόρευσε το αμαξίδιο (vid)
Ένα απάνθρωπο περιστατικό που έχει πάρει διαστάσεις, έλαβε χώρα σε αεροπορική πτήση από Βαρσοβία όταν βετεράνος δημοσιογράφος του BBC χρειάστηκε να συρθεί σε όλο τον διάδρομο για να φτάσει μέχρι την τουαλέτα.

Ο δημοσιογράφος του BBC, Φρανκ Γκάρτνερ, έζησε μια «κόλαση» από την πτήση που πήρε από την Βαρσοβία, ταξιδεύοντας με την Πολωνική αεροπορική εταιρία LOT. Ο 62χρονος, έμεινα «αβοήθητος» όταν τα άτομα της πτήσης του εξήγησαν ότι θα πρέπει να... συρθεί μέχρι την τουαλέτα διότι η πολιτική της εταιρίας είναι να μην χρησιμοποιεί αναπηρικά καροτσάκια.

Ένα ταξίδι του στην Σαουδική Αραβία το 2004, όταν βρέθηκε εκεί για να καλύψει το ρεπορτάζ από ένοπλους της Αλ Κάιντα και ένας πυροβολισμός που δέχθηκε ήταν και η αφορμή για να μην καταφέρει να ξαναπερπατήσει ποτέ.

Το γεγονός γρήγορα... ταξίδεψε παντού, και μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο ίδιος ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο το γεγονός στο X, γράφοντας τα εξής: «Ουάου. Είναι 2024 και χρειάστηκε απλώς να σέρνομαι στο πάτωμα αυτής της πολωνικής αεροπορικής εταιρείας LOT για να φτάσω στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της επιστροφής από τη Βαρσοβία, καθώς "δεν έχουμε αναπηρικά καροτσάκια. Είναι πολιτική της αεροπορικής εταιρείας. Αν είσαι ανάπηρος και δεν μπορείς να περπατήσεις, αυτό είναι απλώς μεροληπτικό».

Σε μια νέα του ανάρτηση ο δημοσιογράφος έδειξε κατανοητό για το πλήρωμα του αεροπλάνου. «Για να είμαι δίκαιος, το πλήρωμα ήταν εξυπηρετικό και όλοι τους μου απολογήθηκαν. Δεν φταίνε αυτοί, φταίει η αεροπορική εταιρεία», τόνισε για να χαρακτηρίσει «απάνθρωπη» την πολιτική της συγκεκριμένης εταιρείας.

Η περιπέτεια του Gardner προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media, με την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου να τον υποστηρίζει και να εκφράζει την οργή του κατά της αεροπορικής εταιρείας και της πολιτικής της.

«Σκεφτείτε ότι αυτή η αεροπορική εταιρεία πρέπει να αμφισβητηθεί στο πρόγραμμα προσβασιμότητας των δικαιωμάτων αναπηρίας. Εξαιρετικό που αυτό θα έπρεπε να συμβεί το 2024», έγραψε κάποιος χρήστης.