Η στιγμή της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η στιγμή της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ (vid)
Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 100 πύραυλοι.

Το Ιράν εκτόξευσε ομοβροντία βαλλιστικών πυραύλων προς το Ισραήλ, σε αντίποινα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Τεχεράνης, στον Λίβανο.

Οι σειρήνες ήχησαν σε όλο το Ισραήλ και εκρήξεις ακούγονταν στην Ιερουσαλήμ και την κοιλάδα του Ιορδάνη. Οι Ισραηλινοί είχαν σπεύσει σε καταφύγια. Οι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης που μετέδιδαν ζωντανά τις εξελίξεις, ξάπλωσαν στο έδαφος.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters είδαν να αναχαιτίζονται πύραυλοι στον εναέριο χώρο της γειτονικής Ιορδανίας. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 100 πύραυλοι.

Η στιγμή της επίθεσης

Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αποτυπώνεται η στιγμή που πύραυλοι εκτοξεύονται από το Ιράν στον ουρανό του Τελ Αβίβ.

Δύο τραυματίες από την ιρανική πυραυλική επίθεση

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από την ιρανική πυραυλική επίθεση, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης του Ισραήλ.

Έκλεισε ο εναέριος χώρος του Ισραήλ και της Ιορδανίας

Η αρχή πολιτικής αεροπορίας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει κλείσει ο εναέριος χώρος του Ισραήλ, έχουν ανασταλεί όλες οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, και «οι πτήσεις εκτρέπονται σε άλλους προορισμούς εκτός του Ισραήλ».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Τελ-Αβίβ ανακοίνωσε ότι η εναέρια κυκλοφορία διακόπηκε τελείως απόψε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν καθώς εκρήξεις ακούστηκαν στο κεντρικό Ισραήλ μετά την έναρξη πυραυλικής επίθεσης από το Ιράν.

«Δεν υπάρχει επί του παρόντος ούτε απογείωση ούτε προσγείωση» στο αεροδρόμιο Μπεν-Γκουριόν, του Τελ-Αβίβ, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Την ίδια ώρα, η Ιορδανία ανέστειλε προσωρινά την εναέρια κυκλοφορία στα αεροδρόμιά της, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.