Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο με έντονες βροχές και υψηλό κίνδυνο πλημμυρών

Newsroom
Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο με έντονες βροχές και υψηλό κίνδυνο πλημμυρών
Ανάστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο όπου θα συνοδεύεται με έντονες βροχοπτώσεις αλλά και με υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι επόμενες ημέρες προβλέπονται πολύ αμφίρροπες μιας και την ηλιοφάνεια και τον αίθριο καιρό θα υποδεχθούν οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα τις ημέρες του Σαββατοκύριακου αλλά αναμένεται να συνεχιστεί και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα προκαλέσει τα έντονα αυτά φαινόμενα, με μεγάλο όγκο βροχής κυρίως στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα.

Οι περιοχές που αναμένεται να έχουν την μεγαλύτερη πλήξη από την κακοκαιρία είναι η δυτική Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, το Ιόνιο, η Ήπειρος και λιγότερο η δυτική Μακεδονία.

Μάλιστα η ποσότητα και η συχνότητα της βροχής θα είναι τόσο αυξημένη όπου θα φτάσει τα 100-150 τόνους νερό ανά στρέμμα, ενώ στη συνέχεια θα επηρεάσει τη βορειοανατολική Ελλάδα, με την Ανατολική Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο να αναμένεται να δεχθούν επίσης σημαντικό όγκο βροχής.

Ωστόσο πάρα τις έντονες βροχοπτώσεις στα τοπικά, περιοχές όπως η Θεσσαλία τα ανατολικά ηπειρωτικά και η Κρήτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές, φτάνοντας ακόμα και τους 34 βαθμούς Κελσίου.