Λεωφόρος Συγγρού: Τα 40 δευτερόλεπτα της αιματηρής ένοπλης συμπλοκής και τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί

Επιμέλεια: Newsroom
Λεωφόρος Συγγρού: Τα 40 δευτερόλεπτα της αιματηρής ένοπλης συμπλοκής και τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί
Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις τρεις τα ξημερώματα (3/10) στη λεωφόρο Συγγρού 255, με τους επιβάτες μία μοτοσυκλέτας να δέχονται πυροβολισμούς.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος της λεωφόρου Αμφιθέας.

Όπως φαίνεται από τα πλάνα του MEGA, υπήρχε ένα κόκκινο αυτοκίνητο και από πίσω του ένα άλλο ΙΧ μεγάλου κυβισμού με δυο άτομα μέσα.

Μετά από λίγο, δίπλα από το μαύρο αυτοκίνητο σταμάτησε μία μηχανή με 2 άτομα, ενώ 35χρονο και έναν 22χρονο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου φαίνεται στο βίντεο να πετιέται και αιφνιδιάζει τους αναβάτες. Στο δεξί του χέρι κρατά ένα μαχαίρι. Φορά καπέλο για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Στοχεύει πρώτα τον οδηγό κι ύστερα αρπάζει τον συνοδηγό της μηχανής ο οποίος προσπαθεί να αμυνθεί αλλά δεν προλαβαίνει. Στη συνέχεια ακούγονται και οι πυροβολισμοί. Συγκεκριμένα, ο δεύτερος από το αυτοκίνητο κατέβηκε και πυροβόλησε τον έναν στον ώμο, ενώ μπήκαν πάλι στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Ο συνοδηγός της μηχανής σηκώνεται αμέσως. Παίρνει το κινητό του από κάτω και ψάχνει τον φίλο του. Παρά τις μαχαιριές είναι όρθιος. Τα ρούχα του φαίνονται να έχουν σκιστεί.

Σε λίγο εμφανίζεται και ο οδηγός της μηχανής. Μια σφαίρα τον έχει τραυματίσει στο δεξί του χέρι. Μαζεύει τα κλειδιά του κι ύστερα ανεβαίνουν στη μηχανή και απομακρύνονται.

Έντεκα λεπτά μετά οι δυο άνδρες φτάνουν ξανά στο σημείο της συμπλοκής. Αυτή τη φορά οδηγεί ο 22χρονος. Κατεβαίνουν, κοιτούν γύρω, μαζεύουν ξανά δυο αντικείμενα από το δρόμο, ανεβαίνουν ξανά στη μηχανή και φεύγουν με κατεύθυνση το Ασκληπιείο της Βούλας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία με ασθενοφόρο μεταφέρθηκαν στο Γεννηματάς.

Τα σενάρια της άγρια συμπλοκής

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, άρχισαν τις έρευνες προκειμένου να βρεθούν οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο.

Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές είναι το επεισόδιο να ξεκίνησε νωρίτερα, ίσως με λεκτική αντιπαράθεση των δύο οδηγών και κατάληξη τις σκηνές που διαδραματίστηκαν και καταγράφηκαν. Οι καταθέσεις των δύο τραυματιών θα ρίξουν «φως» στην αιτία που οδήγησε στο παρ’ ολίγον μακελειό στη Συγγρού.