O Αιμίλιος Χειλάκης μίλησε για τη θρησκεία, τη διαφορετικότητα και τη μετανάστευση: «Αντιλαμβάνομαι διαφορετικά την πατρίδα μας» (vid)

O Αιμίλιος Χειλάκης μίλησε για τη θρησκεία, τη διαφορετικότητα και τη μετανάστευση: «Αντιλαμβάνομαι διαφορετικά την πατρίδα μας» (vid)
Στο αν αισθάνεται πιο συντηρητικός όσο μεγαλώνει, απάντησε ο γνωστός ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης εξηγώντας ότι όσο περνούν τα χρόνια γίνεται πιο πατριώτης, αλλά αντιλαμβάνεται τελείως διαφορετικά τον όρο πατρίδα.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης βρέθηκε εχθές το βράδυ (02/10) καλεσμένος στην εκπομπή του Action 24, «Καλύτερα Αργά». Ο ηθοποιός ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια αν αισθάνεται πιο συντηρητικός όσο μεγαλώνει και έδωσε μια κατατοπιστική απάντηση.

«Όσο μεγαλώνω γίνομαι πιο πατριώτης. Ωστόσο, αντιλαμβάνομαι διαφορετικά την πατρίδα μας, γιατί έχει μέσα ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από το γενικό σύνολο. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν διαφορετική σεξουαλικότητα, αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον εαυτό τους με βάση το φύλο – δεν είναι μόνο το βιολογικό φύλο, είναι και αυτό που θα ήθελα να είμαι και να ανήκω. Υπάρχουν και άτομα που δεν θέλουν να ανήκουν σε κανένα φύλο.Μπορεί να είμαι ένας μετανάστης, που δεν ήθελα να είμαι εδώ, με κρατήσατε… Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να ξεχωρίσω τους ανθρώπους βάσει της θρησκευτικής τους ιδέας, αυτό το κάνουν από μόνοι τους οι ίδιοι, εγώ δεν θα το κάνω ποτέ. Δεν θα ξεχωρίσω κάποιον Χριστιανό ή Μουσουλμάνο. Ούτε Χριστιανός είμαι, ούτε Μουσουλμάνος. Δεν με ενδιαφέρει το ότι δεν υπάρχει Θεός. Δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται έπειτα από αυτή τη ζωή», είπε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Ο ηθοποιός σχολίασε και την πρόταση του βουλευτή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, σύμφωνα με την οποία όποιος χρησιμοποιεί δημοσίως τη λέξη «μπάτσος» θα συλλαμβάνεται.

«Φαντάζομαι θα είναι πολύ προοδευτικό το να απαγορεύσεις να μιλάς άσχημα για τα σώματα ασφαλείας. Το να απαγορεύσεις όμως μία απλή λέξη της καθομιλουμένης, αυτό είναι φασισμός» είπε χαρακτηριστικά.