Kακοκαιρία Cassandra: Έρχονται βροχές και καταιγίδες, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Επιμέλεια: Newsroom
Kακοκαιρία Cassandra: Έρχονται βροχές και καταιγίδες, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί ότι από την κακοκαιρία Cassandra ο όγκος νερού μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 100 τόνους ανά στρέμμα.

Προ των πυλών είναι η κακοκαιρία Cassandra, με την ΕΜΥ να εκδίδει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί για έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες αλλά και για πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος προειδοποιεί πως η κακοκαιρία είναι προ των πυλών. «Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας αναμένεται να απασχολήσει αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας το διάστημα Παρασκευή - Δευτέρα και με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά έντονες βροχές - καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και απότομες ενισχύσεις των ανέμων» προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο αυτής της κακοκαιρίας θα είναι η δυτική Ελλάδα όπως επίσης και τα ανατολικά - βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας. Στα παραπάνω γεωγραφικά διαμερίσματα είναι πιθανό να δούμε συνολικό όγκο νερού που μπορεί να φτάνει ή και να ξεπερνά τους 100 τόνους ανά στρέμμα» τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παραθέτοντας σχετικούς χάρτες και καλώντας τον κόσμο να δείξει την
απαιτούμενη προσοχή.

O Γιώργος Τσατραφύλλιας προέβλεψε με χάρτες ποιες περιοχές και πώς θα επηρεαστούν.

Ο μετεωρολόγος με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι η «παν-Ιταλική κακοκαιρία Cassandra» θα φέρει καταιγίδες, σκόνη, θυελλώδεις νοτιάδες και 32άρια.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή (4/10) το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, ισχυρές καταιγίδες θα έχουν:

Κέρκυρα
Παξοί
Θεσπρωτία
Πρέβεζα
Άρτα
Ιωάννινα
Λευκάδα
Κεφαλονιά
Αιτωλοακαρνανία

Το Σάββατο (5/10) από το πρωί ισχυρές καταιγίδες θα έχουν:

Λευκάδα
Κεφαλονιά
Αιτωλοακαρνανία
Αχαΐα
Ηλεία
Μεσσηνία
\

Ενώ από το μεσημέρι θα βρέχει σε:

Χαλκιδική
Θεσσαλονίκη
Κιλκίς
Σέρρες
Καβάλα
Θάσο