Κακοκαιρία Cassandra: Σύμπλεγμα καταιγίδων πλησιάζει την Αττική, επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Επιμέλεια: Newsroom
Κακοκαιρία Cassandra: Σύμπλεγμα καταιγίδων πλησιάζει την Αττική, επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο
O καιρός στην Αθήνα επιδεινώθηκε ραγδαία μετά τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (5/10), καθώς η κακοκαιρία Cassandra κάνει το πέρασμά της και από την Αττική.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας Cassandra πάνω από τη χώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ την ίδια ώρα ισχυρό σύμπλεγμα καταιγίδων πλησιάζει την Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του στα social media οι κάτοικοι των δυτικών και βορείων προαστίων πρέπει να προσέξουν τις επόμενες ώρες.

Πού σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

O Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στα social media ανέλυσε τις μετρήσεις στα ύψη βροχής που σημειώθηκαν σε περιοχές της Ελλάδας.

«Από το δίκτυο των σταθμών της ΕΜΥ το τελευταίο 24ωρο μετρήθηκαν στην Κέρκυρα 75mm βροχής ,στη Πρέβεζα 39mm, στην Ανδραβίδα 35mm, στα Γιάννενα 28.5mm, στη Κόνιτσα 28.0mm και στη Ζάκυνθο 19.0mm βροχής.

Aπο το δίκτυο του ΕΑΑ/meteo το μεγαλύτερο ύψος βροχής σημειώθηκε στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας με 71.0mm ακολουθούν τα 55mm και 54mm αντίστοιχα σε Ελεούσα και Ζίτσα Ιωαννίνων και τα 48mm στην Αμφιλοχία και την Πετάλεια Κέρκυρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο δορυφόρος της @JAXA_jp κατέγραψε 162.6 mm σε περιοχή κοντά στον Αστακό.»

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία Cassandra

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) Μέχρι το απόγευμα κατά τόπους στη δυτική Στερεά (ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

β) Μέχρι το απόγευμα, στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη Θράκη.