Έξαλλος ο Κακλαμάνης με την ανάρτηση της Παλαιστινιακής Παροικίας: «Οι κύριοι αυτοί δεν έχουν θέση στην Ελλάδα» (vid)

Έξαλλος ο Κακλαμάνης με την ανάρτηση της Παλαιστινιακής Παροικίας: «Οι κύριοι αυτοί δεν έχουν θέση στην Ελλάδα» (vid)
Την ενόχληση του για την ανάρτηση της Παλαιστινιακής Παροικίας εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, λέγοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στην Ελλάδα».

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Παλαιστινιακής παροικίας Ελλάδας σχετικά με τη δολοφονία του Ιωνα Καρούση στο Τελ Αβίβ.

«Ο Ίωνας δεν ήταν αθώος πολίτης που επισκεπτόταν το Ισραήλ. Ήταν, μέλος του ισραηλινού στρατού» ανέφερε χαρακτηριστικά ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων.

Στην ανάρτηση της η Αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής Αρχής δημοσίευσε φωτογραφίες του νεαρού Ιωνά από την περίοδο της στρατιωτικής του θητείας στο Ισραήλ,.

Σήμερα (05/10) η Παλαιστινιακή Παροικία στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι αποσύρει την ανάρτηση από τη σελίδα της που αφορούσε το θάνατο του Έλληνα πολίτη στη Γιάφα» , όπως τονίζεται σε διαδικτυακή ανάρτηση της, ενώ επισημαίνεται ότι «αυτή η ενέργεια έγινε σε ανταπόκριση των εκκλήσεων και των εξηγήσεων που δόθηκαν από το περιβάλλον του θύματος».

Στην ανάρτηση επικρίνεται η αντίδραση ορισμένων ΜΜΕ προς στην Παλαιστινιακή Κοινότητα, από έναν «ελάχιστο αριθμό» εχθρικών φωνών, όπως αναφέρεται, σε αντίθεση με «τη θέση του ελληνικού λαού, που υποστηρίζει πάντα τα εθνικά δικαιώματα των Παλαιστινίων και υποστηρίζει τον αγώνα τους για ελευθερία και εκδίωξη της κατοχής» και, μεταξύ άλλων, τονίζεται :

«Διαβεβαιώνουμε αυτές τις φάλτσες φωνές ότι δεν θα μας εμποδίσουν να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην κατοχή.... Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας για την απώλεια των ψυχών όλων των αθώων ανθρώπων».

Το συγκεκριμένο θέμα σχολίασε σε έντονο ύφος και ο Νικήτας Κακλαμάνης στη σημερινή του συνέντευξη στην Αναστασία Γιάμαλη. «Έχω εξοργιστεί πάρα πολύ με την ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας για αυτά που είπαν για τον Ιωνά. Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν ανασκέυασαν τίποτα κατά την άποψη μου. Κατά την προσωπική μου άποψη αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να τελειώσει σε επίπεδο τηλεοπτικών τραπεζιών. Οι κύριοι αυτοί που έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από αυτό, δεν έχουν θέση στην Ελλάδα. Αυτές οι ακραίες φωνές να πάνε εκεί που θαυμάζουν, μαζί με τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ... Όχι στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κακλαμάνης για τα 50στά γενέθλια της ΝΔ: «Στεναχωρήθηκα που δεν είδα Σαμαρά και Καραμανλή στη Ρηγίλλης»

Στην ιστορική της έδρα, στην οδό Ρηγίλλης επέστρεψε εχθές το απόγευμα (04/10) η Νέα Δημοκρατία για τη συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής. Ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε ομιλία για τα γενέθλια της γαλάζιας παράταξης, μπροστά από το νεοκλασικό κτίριο που επί δεκαετίες φιλοξένησε τα γραφεία της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι από το ραντεβού στη Ρηγίλλης απουσίαζαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega σχολίασε ότι ο ίδιος έκανε το καθήκον του και τους προσκάλεσε, προσθέτοντας πως η σημερινή, είναι μία μέρα γιορτής για τους Νεοδημοκράτες.

Σε αυτές τις δύο απουσίες αναφέρθηκε σήμερα (05/10) ο Νικήτας Κακλαμάνης λέγοντας: «Ήμουν εκεί και δεν μπορούσα να μην είμαι όσες ενστάσεις και να έχω σε κάποια θέματα. Η ΝΔ πρέπει να επιστρέψεις στις ρίζες της. Στεναχωρήθηκα που δεν τους είδα και τους δύο(Καραμανλής και Σαμαράς). Από εκεί και πέρα, είχα πει πως πολλές φόρες στα κόμματα μέσα τα προβλήματα δεν είναι απόρροια μεγάλης πολιτικής διαφωνίας αλλά και θέμα διαπροσωπικών σχέσεων. Είχα πει τότε πως εάν εγώ ήμουν στη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, 5 χρόνια πρωθυπουργός, θα φώναζα τους πρώην πρωθυπουργούς σε ένα γεύμα για να μιλήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα και θα άκουγα την άποψή τους. Αυτό δεν σημαίνει συγκυβέρνηση ή συνδιοίκηση. Εγώ όταν ήμουν υπουργός έπαιρνα πρώην υπουργό θα και έπαιρνα τη συμβουλή τους», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν κάναμε κανένα ανταρκτικό αλλά πήραμε τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα όπου διαπιστώσαμε πως οι νόμοι ήταν ανεπαρκής ή δεν εφαρμόζονταν. Η ερώτηση ήταν για να ξυπνήσει η κυβέρνηση και να επέμβει».

.