Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή: Θέμα ωρών η επίθεση του Ισραήλ στην Τεχεράνη

Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή: Θέμα ωρών η επίθεση του Ισραήλ στην Τεχεράνη
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ετοιμάζεται για αντίποινα, πιθανόν και μέσα στα ξημερώματα της Κυριακής σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.

Θέμα χρόνου, ενδεχομένως και ορισμένων ωρών είναι τα αντίποινα του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα το Ιράν.

Σε διάγγελμα - το οποίο θεωρείται ως προάγγελος της ισραηλινής απάντησης στο Ιράν για την πυραυλική επίθεση της περασμένης Τρίτης - προς τον ισραηλινό λαό, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου τόνισε ότι το Ισραήλ θα κάνει το καθήκον του...

«Το Ιράν βρίσκεται πίσω από όλες τις απειλές εναντίον μας. Εκτόξευσαν εκατοντάδες πυραύλους εναντίον μας σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην ιστορία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση, ούτε το Ισραήλ θα τη δεχτεί» ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να αμύνεται και να απαντά σε τέτοιες επιθέσεις - και αυτό πρόκειται να κάνουμε», συμπλήρωσε δίνοντας τον τόνο για το τι θα ακολουθήσει.

Οι ενδείξεις για επικείμενα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν ήρθαν την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε διεθνές εμπάργκο στα όπλα που παραδίδονται στο Ισραήλ για χρήση κατά της Γάζας, όπου σύμφωνα με τις αρχές περισσότεροι από 41.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της πολυετούς επίθεσης του Ισραήλ.

Ισραήλ: Σε κατάσταση συναγερμού η χώρα ενόψει της επετείου της 7ης Οκτωβρίου λόγω του φόβου για τυχόν επιθέσεις

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ενόψει της επετείου της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου του 2023, τονίζοντας ότι μαχητές επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη χώρα.

"Αυτή την εβδομάδα θα τιμήσουμε την επέτειο του πολέμου και της 7ης Οκτωβρίου. Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας ενόψει της ημέρας αυτής", λόγω του φόβου για επιθέσεις που επιδιώκουν να διαπράξουν μαχητές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου, χωρίς άλλη διευκρίνιση.