Βρετανίδα ξεναγός έχει πάει σε όλες τις χώρες της Ανατολικής Ασίας και θέλει να επισκεφθεί ξανά τη Βόρεια Κορέα

Βρετανίδα ξεναγός έχει πάει σε όλες τις χώρες της Ανατολικής Ασίας και θέλει να επισκεφθεί ξανά τη Βόρεια Κορέα
Μια Βρετανίδα ξεναγός εξήγησε ποιες χώρες πρέπει να επισκεφθείτε αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ανατολική Ασία.

Θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι στην Ασία, αλλά δεν ξέρετε που να πάτε. Μια ξεναγός μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε για τον προορισμό.

Η 30χρονη Zoe Stephens έχει επισκεφθεί και τις 19 χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ασίας και σήμερα ζει στην Ταϊβάν.

Η Βρετανίδα ξεναγός αποκάλυψε στη MailOnline Travel τα καλύτερα και τα χειρότερα της Ασίας και άφησε πολλούς ανθρώπους άφωνους.

Ποια είναι, λοιπόν, τα τρία κορυφαία μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε; Η Κίνα, η Κορέα και η Ιαπωνία, απαντάει η Zoe.

Και εξηγεί: «Η Κίνα θα είναι πάντα η αγαπημένη μου χώρα για ταξίδια. Έχει τόσο πλούσια ιστορία και αγαπώ τους ανθρώπους και τον πολιτισμό της.

Στην Κορέα, επαινεί τη γειτονιά Hongdae στη Σεούλ, σημειώνοντας ότι έχει μια «εκπληκτική ενέργεια».

«Μου έχει μείνει στο μυαλό ως ένα από τα αγαπημένα μου μέρη στον κόσμο. Εκεί πηγαίνουν πολλοί νέοι άνθρωποι για να πιουν και να διασκεδάσουν, αλλά είναι επίσης γεμάτη από ανθρώπους που παίζουν και χορεύουν, επιδεικνύοντας τα ταλέντα τους. Θα μπορούσα να περπατάω στο Hongdae για ώρες».

1

Τέλος, υπάρχει και η Ιαπωνία. Η οποία είναι «κάτι το ιδιαίτερο». «Η Ιαπωνία είναι μια καταπληκτική χώρα και ένα από τα αγαπημένα της ταξίδια. Αλλά εκτός από το καταπληκτικό φαγητό και τις πόλεις της, τα ιαπωνικά βουνά και η ύπαιθρος είναι κάτι το ξεχωριστό. Ένα από τα καλύτερά μου ταξίδια ήταν να περπατήσω σε ένα από τα μονοπάτια προσκυνήματος».

Στη συνέχεια η 30χρονη είπε κάτι που σε πολλούς θα προκαλέσει έκπληξη. Η Ζωή ανυπομονεί να επισκεφθεί ξανά τη Βόρεια Κορέα, όπου έχει εργαστεί ως ξεναγός.

Συγκεκριμένα εξήγησε: «Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από την τελευταία μου επίσκεψη. Συνήθιζα να πηγαίνω τουλάχιστον μία φορά το μήνα και μου λείπει πολύ. Ελπίζω, δεδομένου ότι τα σύνορα θα ανοίξουν αυτόν τον Δεκέμβριο, να μπορέσω να την επισκεφθώ το συντομότερο δυνατόν!

Το καλύτερο πράγμα στη Βόρεια Κορέα είναι οι άνθρωποι. Είναι απίστευτα φιλόξενοι

Ποια ήταν η λιγότερο αγαπημένη της χώρα στην Ασία;

Η Ζωή, η οποία ταξιδεύει εδώ και 15 χρόνια, απαντά: «Θα πρέπει να είναι η Σιγκαπούρη. Δεν έχω τίποτα εναντίον της. Μου αρέσει η Σιγκαπούρη. Αλλά σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ανατολική Ασία έχει λιγότερα πράγματα να δεις και να κάνεις».