Καιρός: Φεύγει η Cassandra, μένουν οι βροχές και οι καταιγίδες

Επιμέλεια: Newsroom
Καιρός: Φεύγει η Cassandra, μένουν οι βροχές και οι καταιγίδες
Καλύτερος μεν, άστατος δε θα είναι ο καιρός την Κυριακή.

Καλύτερος μεν, άστατος δε θα είναι ο καιρός την Κυριακή, ενώ η κακοκαιρία Cassandra υποχωρεί αφήνοντας πίσω έναν νεκρό και αρκετά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Έτσι, την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα βροχερός στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.Πιο αναλυτικά, βροχές θα εκδηλωθούν στις συγκεκριμένες περιοχές και μόνο στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες το πρωί, συγκεκριμένα στην Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές και μόνο στην Θράκη θα βρέχει κατά διαστήματα και τη νύχτα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αλλά τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα και θα κυριαρχήσουν μέσα στη μέρα.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 24 – 25 βαθμούς στα δυτικά, 27 στα βόρεια και 27 – 28 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι μέγιστες στο Αιγαίο θα κυμανθούν στους 26 – 27 και έως 30 βαθμούς στην Κρήτη και τη Ρόδο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 – 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν σε παρόμοιες εντάσεις από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 – 28 βαθμούς και οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 – 5, το απόγευμα στον Σαρωνικό πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται κατά διαστήματα συννεφιά, με εναλλαγές με ήλιο και ασθενείς τοπικές βροχές το μεσημέρι στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 – 27 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι στον Θερμαϊκό 2 – 4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει με δροσιά, αλλά θα είναι κατά βάση ζεστή, καθώς αναμένεται μεσοβδόμαδα νέα σταδιακή άνοδος, ενώ οι βροχές θα είναι περιορισμένες και τα διαστήματα με ήλιο μεγάλα.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα. Στο βόρειο Αιγαίο θα βρέχει τοπικά αλλά γενικά σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Θα δροσίσει λίγο ακόμα, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα κοντά στους 25 – 27 βαθμούς. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στα πελάγη, εντάσεως 3 – 5 μποφόρ.

Την Τρίτη προβλέπονται αρκετά καλές καιρικές συνθήκες, με ήλιο σε όλη τη χώρα και πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι φτάνοντας τους 26 – 29 βαθμούς αλλά θα ανέβει περισσότερο τις επόμενες ημέρες ξεπερνώντας τους 30 βαθμούς. Από δυτικές διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι στο Ιόνιο 2 – 3 μποφόρ και στο Αιγαίο βοριάδες 3 – 5 μποφόρ.