Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Κάλεσμα των υποψηφίων για μαζική συμμετοχή στις κάλπες

Επιμέλεια: Newsroom
Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Κάλεσμα των υποψηφίων για μαζική συμμετοχή στις κάλπες
Λίγες ώρες πριν ανοίξει η πράσινη κάλπη της εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ οι 6 υποψήφιοι δίνουν ραντεβού με τους ψηφοφόρους.

Λίγες ώρες απομένουν για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ (6/10), οι οποίες θα καθορίσουν ποιοι θα είναι οι δύο, εκ των έξι διεκδικητών, που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο της 13ης Οκτωβρίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα μίλησε για το στοίχημα της επόμενης μέρας, που είναι μια νέα πρόταση διακυβέρνησης. «Την Κυριακή θα είμαστε νικητές γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας» σημείωσε.

Στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλου στα Χανιά κατέθεσε ο Χάρης Δούκας. «Πρέπει να κάνουμε μια πολύ μεγάλη ανατροπή για την πολύ μεγάλη αλλαγή, για τη νέα αλλαγή. Πάμε δυνατά. Πάμε ενωτικά», τονισε ο δήμαρχος Αθηνών.

Ο Παύλος Γερουλάνος από την Πάτρα υπογράμμισε την ανάγκη καθαρού πολιτικού στίγματος: «Πάμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Πάμε να τους δώσουμε ξανά ελπίδα. Γιατί μόνο έτσι θα ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία.

«Για ένα ΠΑΣΟΚ που δεν ετεροπροσδιορίζεται» μιλάει η Νάντια Γιαννακοπούλου. «Ό, τι και να γίνει θα είμαι στην πρώτη γραμμή. Όποιος δεν είναι στην πρώτη γραμμή και όποιος την κάνει ή όποιος δημιουργήσει πρόβλημα, θεωρώ ότι αυτό θα είναι πολιτικό έγκλημα», σημείωσε.

Με περιοδεία στη Δυτική Αττική η Άννα Διαμαντοπούλου ολοκλήρωσε την προεκλογική της εκστρατεία. «Να ψηφίσετε για την επόμενη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για να ξεκινήσουμε μαζί ένα νέο ταξίδι για το μεγάλο, δημιουργικό και ελκυστικό ΠΑΣΟΚ.
Για την Ελλάδα που δεν αφήνει κανέναν πίσω»
, ανέφερε η κα Διαμαντοπούλου.

Τη δημιουργία της μεγάλης παράταξης θέτει ως στόχο ο Μιχάλης Κατρίνης λέγοντας «ελάτε να χτίσουμε μαζί μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα εμπνεύσει, θα συνθέσει και θα νικήσει».

Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα διαρκέσει από τις 07:00 πμ έως τις 19:00 μμ, τόσο για τον α’ γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024, όσο και για τον β’ γύρο της 13ης Οκτωβρίου 2024, εφόσον προκύψει.

Οι Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών (γεννηθέντες το έτος 2008).

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης (νέου τύπου).

Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία ορίζεται στα 3 ευρώ και καταβάλλεται στον α’ γύρο, ενώ για τον β’ γύρο δε θα καταβάλλεται αντίτιμο.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό του δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.
Δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο έχουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει στον α’ γύρο.

Οι εκλογείς του β’ γύρου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.