Ο στιχουργός του «Αραιά και που» αποκάλυψε πώς είχε κυκλοφορήσει το demo με τον Οικονομόπουλο λόγω μιας κλοπής κινητού (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ο στιχουργός του «Αραιά και που» αποκάλυψε πώς είχε κυκλοφορήσει το demo με τον Οικονομόπουλο λόγω μιας κλοπής κινητού (vid)
To τραγούδι «Αραιά και που» που ερμηνεύει ο Βασίλης Οικονόμου, έχει μια παράξενη ιστορία την οποία αποκάλυψε o στιχουργός Χάρης Γαλανός. Ο Νίκος Οικονομόπουλος δεν το τραγούδησε ποτέ.

Ο Χάρης Γαλανός είναι ο στιχουργός πολλών γνωστών επιτυχιών, μεγάλων καλλιτεχνών, ανάμεσά τους ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Χρήστος Μενιδιάτης, ο Νίκος Μακρόπουλος, ο Ηλίας Βρεττός, ο Θοδωρής Φέρρης και άλλοι.

@haris.galanos #greekmusic #composer #lyricist #nikosoikonomopoulos #oikonomopoulos #ferris #makropoulos #vrettos #pistevo #menidiatis ♬ πρωτότυπος ήχος - haris Galanos

Ο ίδιος κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης και μίλησε στο podcast της Εύης Σπανού στο CretaoneTV.

Μιλώντας για τις επιτυχίες που έχει γράψει, αναφέρθηκε και σε κάτι που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος και πώς «έχασε» πολύ ωραία τραγούδια λόγω μιας κλοπής κινητού τα οποία κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Ένα από αυτά τα τραγούδια είναι και το «Αραιά και που», το οποίο κυκλοφόρησε επίσημα πλέον από τον ερμηνευτή Βασίλη Οικονόμου.

Δεν το τραγούδησε ποτέ ο Νίκος Οικονομόπουλος

Πρόκειται για ένα τραγούδι που στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, με την φωνή του Νίκου Οικονομόπουλου, σε demo. Ωστόσο ποτέ δεν το τραγούδησε σε δίσκο του, ούτε υπάρχει κάποιο βίντεο κλιπ. Με τους παλιότερους που το έχουν ακούσει να απορούν γιατί δεν υπάρχει ολόκληρο πουθενά με την φωνή του Νίκου Οικονομόπουλου.

Η γνωριμία με τον Οικονομόπουλο

«Τον Νίκο Οικονομόπουλο τον γνώρισα εκείνη την εποχή, όταν μου είπε τα "όχι" ο Μακρόπουλος, ο οποίος τότε συνεργαζόταν με τον Θανάση Παπαγεωργίου που είχε μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά στην Αθήνα. Είχε τον Νίκο τον Οικονομόπουλο τρίτο όνομα. "Έχω κι ένα μικρό, έλα να τον γνωρίσεις. Καλός τραγουδιστής είναι", μου είπε. Είπα να τον γνωρίσω, στην ηλικία μου ο Νίκος, συνομήλικοι. Αρχίζουμε και κάνουμε παρέα, είχε βγάλει ένα δίσκο τότε και αρχίσαμε και κάναμε παρέα. Είχαμε γίνει κολλητοί. Μου λέει ο Θανάσης να του γράψω τραγούδια. Μπαίνω στην διαδικασία και του γράφω ή έξι ή εφτά τραγούδια. Ήμουνα σε πολύ καλό φεγγάρι. Του γράφω το "Πιστεύω", το οποίο μόνο αυτό πήρε. Και γράφω το "Αραιά και που", "Εγώ άλλα για μας φαντάστηκα", το "που να είσαι απόψε" που τώρα το έδωσα στον Ξυλούρη τον Γιώργο. Και το "είναι ν' απορείς". Του έκανα 5-6 τραγούδια που είναι αντικειμενικά.. εμένα μου άρεσαν πάρα πολύ. Και τα έκανε demο και του πήγαιναν πάρα πολύ», ανέφερε.

Πώς έγινε η διαρροή των τραγουδιών και δεν κυκλοφόρησαν

«Για να φτάσουμε τώρα στο πώς έγινε η διαρροή των τραγουδιών και δεν κυκλοφόρησαν ποτέ. Είναι ένα demo το τραγούδι στο ίντερνετ, δεν το πήρε ποτέ ο Νίκος. Ο Νίκος είχε ηχογραφήσει μόνο το "Πιστεύω" και το "Με πειράζει". Ένα βράδυ είχα έρθει στο Ηράκλειο, από φαντάρος στην Αθήνα. Είχα τότε ένα κινητό, δεν ήταν smartphone αλλά είχε μνήμη και έβαζα μέσα τα τραγούδια. Τα είχα μέσα να τα ακούω εγώ. Είχαμε βγάλει το "πιστεύω" είχε βγει το 2009. Βγαίνω ένα βράδυ και μου κλέβουν το κινητό και είχα μέσα όλα τα τραγούδια με τον Οικονομόπουλο. Και μετά από κανένα δίμηνο άρχισαν και ανέβαζαν ένα ένα τραγούδι μου στο Youtube. Δεν υπήρχε καθόλου η δυνατότητα τότε να τα κατεβάσω, δεν ήξερα καν τον τρόπο. Όταν το "Αραιά και πού" βγήκε στο Youtube, έκανε μιλάμε τώρα 10.000 προβολές σ΄ένα βράδυ. Αλλά 10.000 προβολές τότε, είναι σαν να λέμε ένα εκατομμύριο τώρα. Ο Οικονομόπουλος ποτέ δεν το έχει πει. Υπάρχει μόνο demo. Είναι αδέσποτο. Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ γι' αυτό το τραγούδι. Έγινε τεράστια επιτυχία το πειρατικό αυτό. Έχασα το κινητό μου και έχασα και ένα κάρο χρήματα από αυτό το τραγούδι, δεν πήρα τίποτα», ανέφερε.

Πλέον έχει κυκλοφορήσει κανονικά από τον Βασίλη Οικονόμου

«Τώρα κυκλοφόρησε από έναν πολύ καλό τραγουδιστή, τον Βασίλη Οικονόμου, τον ευχαριστώ και πάει καλά. Παίζεται κανονικά», κατέληξε ο στιχουργός.

@haris.galanos #greekmusic #composer #lyricist #pistevo #araia #araiakaipou #oikonomopoulos #nikosoikonomopoulos #oikonomou #oikonomouvasilis ♬ πρωτότυπος ήχος - haris Galanos