Νέα πυρά Ερντογάν προς το Ισραήλ: «Όπως σταμάτησε τον Χίτλερ η ανθρωπότητα, έτσι θα κάνει και με τον Νετανιάχου»

Νέα πυρά Ερντογάν προς το Ισραήλ: «Όπως σταμάτησε τον Χίτλερ η ανθρωπότητα, έτσι θα κάνει και με τον Νετανιάχου»
«Το Ισραήλ αργά ή γρήγορα θα πληρώσει το τίμημα αυτής της γενοκτονίας που πραγματοποιεί εδώ και ένα χρόνο» έγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Twitter.

Το Ισραήλ κλιμάκωσε την εναέρια και χερσαία επίθεσή του στη Γάζα με περισσότερες επιθέσεις κατά μαχητών της Χαμάς κατά την πρώτη επέτειο του πολέμου που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του θύλακα και έχει αλλάξει για πάντα τις ζωές των Παλαιστινίων.

Από την πλευρά της, η Χαμάς δήλωσε ότι έπληξε το Τελ Αβίβ με ομοβροντία πυραύλων, με τις σειρήνες να ενεργοποιούνται στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφριά, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων.

Η βροχή των ρουκετών κατέδειξε την ικανότητα της Χαμάς να αντεπιτίθεται παρά την παρατεταμένη ισραηλινή στρατιωτική επίθεση που έχει στόχο να καταστρέψει τις μαχητικές της δυνατότητες, έναν χρόνο μετά τη σοκαριστική εισβολή της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ που πυροδότησε τον πόλεμο.

Υπενθυμίζεται ότι η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ που ακολούθησε στη Γάζα έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 42.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έχει αναγκάσει σχεδόν το σύνολο των 2,3 εκατ. κατοίκων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και έχει προκαλέσει επισιτιστική και υγειονομική κρίση.

Σήμερα ισραηλινά άρματα μάχης προέλασαν στην Τζαμπάλια, τον μεγαλύτερο από τους οκτώ ιστορικούς προσφυγικούς καταυλισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, αφού τον περικύκλωσαν, δήλωσαν κάτοικοι. Λίγο μετά την ομοβροντία ρουκετών, ο ισραηλινός στρατός επέκτεινε την εντολή εκκένωσης της Τζαμπάλια για να συμπεριλάβει περιοχές στις βόρειες πόλεις Μπέιτ Χανούν και Μπέιτ Λαχίγια.

Βλέποντας αυτές τις εικόνες, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε μια σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του Ισραήλ, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις.

«Δεν πρέπει να λησμονείται ότι το Ισραήλ αργά ή γρήγορα θα πληρώσει το τίμημα αυτής της γενοκτονίας που πραγματοποιεί εδώ και ένα χρόνο και συνεχίζει ακόμα», έγραψε στο X.

«Εδώ και ακριβώς 365 ημέρες, 50.000 από τους αδελφούς και τις αδελφές μας, οι περισσότεροι παιδιά και γυναίκες, δολοφονήθηκαν άγρια», συνέχισε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, που εδώ και ένα χρόνο είναι από αυτούς που επικρίνουν περισσότερο το Ισραήλ.

«Όπως ακριβώς σταμάτησε τον Χίτλερ η συμμαχία της ανθρωπότητας, ο (ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν) Νετανιάχου και το φονικό δίκτυό του θα σταματήσουν με τον ίδιο τρόπο», προσθέτει ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Tούρκο πρόεδρο, «η ανθρωπότητα ολόκληρη δολοφονείται απ' ευθείας μπροστά στα μάτια του κόσμου εδώ και ένα χρόνο».