Καιρός Οκτωβρίου: Τι είναι το «ινδιάνικο καλοκαίρι» που έρχεται στην Ελλάδα

Επιμέλεια: Newsroom
Καιρός Οκτωβρίου: Τι είναι το «ινδιάνικο καλοκαίρι» που έρχεται στην Ελλάδα
Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί η μίνι κακοκαιρία που έπληξε πολλές περιοχές της χώρας τις προηγούμενες ημέρες, καθώς προ των πυλών βρίσκεται το «Ινδιάνικο καλοκαίρι» με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

«Ινδιάνικο καλοκαίρι» ή το «καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου» θα ζήσουμε φέτος τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ο καιρός τον μήνα που διανύουμε θα είναι ζεστός και άνομβρος.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί ότι μπορεί ο Οκτώβριος να είναι ένας μήνας μεταβατικός και κάποιες φορές «προθάλαμος» του χειμώνα, αλλά συχνά τυχαίνει, τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη, πολλές ημέρες να χαρακτηρίζονται από ζέστη και ανομβρία.

«Αυτές οι ημέρες είναι γνωστές ως ινδιάνικο καλοκαίρι (Indian Summer) ή καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου και τέτοιες προβλέπονται το επόμενο χρονικό διάστημα σε πολλές περιοχές της Ευρώπης αλλά και στη χώρα μας», αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Και σημειώνει ότι «κάποιες φορές οι ηλιόλουστες μέρες, όπως φέτος, έρχονται νωρίτερα, καθώς η περίοδος του ξηρού και άνομβρου καιρού εξαρτάται από τη θέση του βαρομετρικού υψηλού (αντικυκλώνα) που καλύπτει την περιοχή μας».